Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova generacija Lexusa LX

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.10.2021. 06:05

Predstavljena je nova generacija luksuznog terenca Lexus LX

Ovo je potpuno nova generacija Lexusa LX

Novi LX je postavljen na novu platformu koja mu donosi uštedu u težini i do 200 kg, a tu su i novi V6 turbo benzinski i dizel motori, te potpuno nova razina opreme VIP.

Model LX je najveći i najluksuzniji Lexusov model još od 1996. godine, kada je bila predstavljena prva generacija ovog modela, a kao i sve prethodne, i najnovija se generacija temelji na Toyoti Land Cruiser, čija je nova generacija predstavljena prije ljeta ove godine.

Lexus LX_01

Novi Lexus LX dobiva dva nova pogonska motora, a riječ je o 3,5-litrenom V6 twin-turbo benzinskom motoru koji nudi snagu od 305 kW/415 KS i okretni moment od 650 Nm, a dolazi pod oznakom LX 600. Drugu izvedbu, LX 500, pokreće novi 3,3-litreni V6 twin-turbo dizel motor koji nudi snagu od 220 kW/299 KS i okretni moment od 700 Nm.

Lexus LX_02

Oba motora su uparena s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, pogon je na sve kotače, a LX je postavljen na novu GA-F platformu koja je omogućila uštedu u težini i do 200 kg. Nudi se i međuosovinski razmak od 2850 mm, a iz Lexusa kažu kako i nova generacija ima jednake off-road mogućnosti kao i prethodnik, gledajući prilazni i izlazni kut, kao i udaljenost karoserije od tla i vožnju u vodi.

Lexus LX_04

Unutrašnjost je potpuno novodizajnirana, a ističe se to što se u središnjem dijelu nalaze dva multimedijska zaslona, od kojih onaj na vrhu ima dijagonalu 12,3-inča, dok je donji dijagonale 7 inča. Naravno, grijana i hlađena kožna sjedala, četverozonski klima uređaj i ostala luksuzna oprema u unutrašnjosti dolaze serijski.

Lexus LX_05

A tu je i potpuno nova oprema VIP koja nudi četiri individualna sjedala, koja omogućuju najveći luksuz bilo gdje da se u vozilu nalazite. Naravno, standardne izvedbe dolaze s 5 ili 7 sjedala, a treba naglasiti i nova BladeScan adaptivna duga svjetla koja ne zasljepljuju ostale vozače, a daju bolju vidljivost po noći. Lexus će naknadno objaviti cijene i datum početka prodaje.

Lexus LX_03
Ključne riječi:
Lexus LX SUV terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs