Vidiauto Novosti Najave Ovo je potpuno nova generacija Lexusa LX

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.10.2021. 06:05

Predstavljena je nova generacija luksuznog terenca Lexus LX

Ovo je potpuno nova generacija Lexusa LX

Novi LX je postavljen na novu platformu koja mu donosi uštedu u težini i do 200 kg, a tu su i novi V6 turbo benzinski i dizel motori, te potpuno nova razina opreme VIP.

Model LX je najveći i najluksuzniji Lexusov model još od 1996. godine, kada je bila predstavljena prva generacija ovog modela, a kao i sve prethodne, i najnovija se generacija temelji na Toyoti Land Cruiser, čija je nova generacija predstavljena prije ljeta ove godine.

Lexus LX_01

Novi Lexus LX dobiva dva nova pogonska motora, a riječ je o 3,5-litrenom V6 twin-turbo benzinskom motoru koji nudi snagu od 305 kW/415 KS i okretni moment od 650 Nm, a dolazi pod oznakom LX 600. Drugu izvedbu, LX 500, pokreće novi 3,3-litreni V6 twin-turbo dizel motor koji nudi snagu od 220 kW/299 KS i okretni moment od 700 Nm.

Lexus LX_02

Oba motora su uparena s 10-stupanjskim automatskim mjenjačem, pogon je na sve kotače, a LX je postavljen na novu GA-F platformu koja je omogućila uštedu u težini i do 200 kg. Nudi se i međuosovinski razmak od 2850 mm, a iz Lexusa kažu kako i nova generacija ima jednake off-road mogućnosti kao i prethodnik, gledajući prilazni i izlazni kut, kao i udaljenost karoserije od tla i vožnju u vodi.

Lexus LX_04

Unutrašnjost je potpuno novodizajnirana, a ističe se to što se u središnjem dijelu nalaze dva multimedijska zaslona, od kojih onaj na vrhu ima dijagonalu 12,3-inča, dok je donji dijagonale 7 inča. Naravno, grijana i hlađena kožna sjedala, četverozonski klima uređaj i ostala luksuzna oprema u unutrašnjosti dolaze serijski.

Lexus LX_05

A tu je i potpuno nova oprema VIP koja nudi četiri individualna sjedala, koja omogućuju najveći luksuz bilo gdje da se u vozilu nalazite. Naravno, standardne izvedbe dolaze s 5 ili 7 sjedala, a treba naglasiti i nova BladeScan adaptivna duga svjetla koja ne zasljepljuju ostale vozače, a daju bolju vidljivost po noći. Lexus će naknadno objaviti cijene i datum početka prodaje.

Lexus LX_03
Ključne riječi:
Lexus LX SUV terenac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. ožujak 1887.

3-4-1887 Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo prvo vozilo

Daimlerovo "benzinsko motorno vozilo" doživjelo je svoju prvu testnu vožnju u Esslingenu i Cannstattu, Njemačka. To je bilo prvo motorno vozilo s četiri kotača koje je stvorio Gottlieb Daimler.

vs

.::.