Vidiauto Novosti Najave Mazda najavila potpuno novi SUV CX-50

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.11.2021. 05:00

Evolucija dizajna i snažniji nastup za potpuno novu Mazdu CX-50

Mazda najavila potpuno novi SUV CX-50

Mazda je predstavila novi model, SUV CX-50, koji se odlikuje snažnijim nastupom, nego što smo od Mazde navikli, no novi mu dizajn odlično pristaje.

Mazda je najavila kako će predstaviti nekoliko novih SUV modela, a prvi na redu je model CX-50, koji će se javnosti predstaviti na predstojećem Salonu automobila u Log Angelesu, a prodaja će započeti na proljeće sljedeće godine.

Mazda CX-50_01

Sama proizvodnja će pak započeti u siječnju u novoj tvornici MTM (Mazda Toyota Manufacturing) u Alabami. Osim što će Mazda i Toyota proizvoditi po 150.000 vozila svaka, zajednički će razvijati i tehnologije na području električnog pogona, ali i sigurnosne sustave, te povezivost.  

Mazda CX-50_02

Mazda CX-50 je postavljena na istu platformu kakvu već koriste modeli Mazda 3 i CX-30, no sam model će se pozicionirati iznad modela CX-5. U početku će se nuditi s atmosferskim i turbo benzincima oznake Skyactiv-G, a kasnije će stići i elektrificirana izvedba.

Mazda CX-50_03

Pogon će biti i-Activ AWD, odnosno na sve kotače, a mjenjač je automatski. Mazda još nije otkrila točne specifikacije motora, kao ni performanse, već će to učiniti kasnije. No do tada možemo pričati o dizajnu, koji je dobro pogođen. Nastup je poprilično snažan, s naglašenim plastičnim zaštitama oko čitavog vozila, a sve linije i detalji su dobili oštrije rubove, uz puno manje korištenja kromiranih površina, pa CX-50 posebice sprijeda djeluje sportsko i snažno.

Mazda CX-50_04

Unutrašnjost je pak evolucija aktualnih modela, a Mazda igra na karte luksuza i jednostavnosti, što nije nimalo loše. Uvijek volimo pohvaliti i to što su komande klimatizacije odvojene od zaslona, koji je osjetljiv na dodir, ali se može upravljati i pomoću kotačića koji su postavljeni pored mjenjača. Ovaj model nažalost neće stići na europsko tržište, već je namijenjen samo tržištu SAD-a i Kanade, pa jedva čekamo vidjeti što je Mazda pripremila za europske kupce.

Ključne riječi:
CX-50 Mazda SkyActiv SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs