Vidiauto Novosti Najave Mazda najavila potpuno novi SUV CX-50

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.11.2021. 05:00

Evolucija dizajna i snažniji nastup za potpuno novu Mazdu CX-50

Mazda najavila potpuno novi SUV CX-50

Mazda je predstavila novi model, SUV CX-50, koji se odlikuje snažnijim nastupom, nego što smo od Mazde navikli, no novi mu dizajn odlično pristaje.

Mazda je najavila kako će predstaviti nekoliko novih SUV modela, a prvi na redu je model CX-50, koji će se javnosti predstaviti na predstojećem Salonu automobila u Log Angelesu, a prodaja će započeti na proljeće sljedeće godine.

Mazda CX-50_01

Sama proizvodnja će pak započeti u siječnju u novoj tvornici MTM (Mazda Toyota Manufacturing) u Alabami. Osim što će Mazda i Toyota proizvoditi po 150.000 vozila svaka, zajednički će razvijati i tehnologije na području električnog pogona, ali i sigurnosne sustave, te povezivost.  

Mazda CX-50_02

Mazda CX-50 je postavljena na istu platformu kakvu već koriste modeli Mazda 3 i CX-30, no sam model će se pozicionirati iznad modela CX-5. U početku će se nuditi s atmosferskim i turbo benzincima oznake Skyactiv-G, a kasnije će stići i elektrificirana izvedba.

Mazda CX-50_03

Pogon će biti i-Activ AWD, odnosno na sve kotače, a mjenjač je automatski. Mazda još nije otkrila točne specifikacije motora, kao ni performanse, već će to učiniti kasnije. No do tada možemo pričati o dizajnu, koji je dobro pogođen. Nastup je poprilično snažan, s naglašenim plastičnim zaštitama oko čitavog vozila, a sve linije i detalji su dobili oštrije rubove, uz puno manje korištenja kromiranih površina, pa CX-50 posebice sprijeda djeluje sportsko i snažno.

Mazda CX-50_04

Unutrašnjost je pak evolucija aktualnih modela, a Mazda igra na karte luksuza i jednostavnosti, što nije nimalo loše. Uvijek volimo pohvaliti i to što su komande klimatizacije odvojene od zaslona, koji je osjetljiv na dodir, ali se može upravljati i pomoću kotačića koji su postavljeni pored mjenjača. Ovaj model nažalost neće stići na europsko tržište, već je namijenjen samo tržištu SAD-a i Kanade, pa jedva čekamo vidjeti što je Mazda pripremila za europske kupce.

Ključne riječi:
CX-50 Mazda SkyActiv SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. prosinac 1971.

12-4-1971 Najveći opoziv vozila u povijesti

Najveći opoziv vozila u povijesti

General Motors je opozvao 6.700.000 vozila zbog greške na motorima. To je bio najveći dobrovoljni sigurnosni opoziv u povijesti autoindustrije.

vs

.::.