Vidiauto Novosti Najave Lexus predstavio koncept LF-Z Electrified

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.04.2021. 05:15

Budućnost Lexusa najavljena konceptom LF-Z Electrified

Lexus predstavio koncept LF-Z Electrified

Kako Lexus vidi blisku budućnost svojih modela najavio je konceptom LF-Z Electrified, a već prvi novi model koji ide ''novim stopama'' stiže do kraja ove godine.

Lexus je predstavio svoj novi konceptni automobil koji dolazi pod nazivom LF-Z Electrified, a time Lexus najavljuje u kojem se smjeru razvijaju novi modeli u sljedećih nekoliko godina. Naime, Lexus je najavio kako će do 2025. godine predstaviti čak 20 novih ili redizajniranih modela, a njih 10 će biti elektrificirano.

Lexus LF-Z Electrified_03

Neki modeli će biti potpuno električni, no očekuju se i hibridni, ali i plug-in hibridni modeli. Koncept LF-Z Electrified je električni crossover coupe model koji je postavljen na potpuno novu platformu za električna vozila.

Lexus LF-Z Electrified_04

Iz Lexusa kažu kako je baterija postavljena na idealnu poziciju, a uz DIRECT4 pogon na sve kotače, koncept LF-Z Electrified nudi odlična dinamička iskustva. Uz to, tu je i elektromotor s 544 KS i 700 Nm okretnog momenta, a sve to je dovoljno za ubrzanje od 0 do 100 km/h za tri sekunde, a maksimalna je brzina ograničena na 200 km/h. Baterija koja je ugrađena u ovaj koncept ima kapacitet od 90 kWh, a to je dovoljno za doseg do 600 km s jednim punjenjem.

Lexus LF-Z Electrified_01

Ovaj 4.880 mm dug koncept dolazi s karakterističnim Lexusovim potpisom LED dnevnim svjetlika, koji su ovog puta smješteni unutar tankih prednjih svjetala, a tu su i kamere umjesto vanjskih retrovizora, kao i sakrivene ručice za otvaranje vratiju. Naravno, Lexus se i dalje ne odriče karakterističnog dizajna prednje maske.

Lexus LF-Z Electrified_05

Najveće novosti se odnose na dizajn unutrašnjosti koja je u potpunosti digitalna, no zasloni su postavljeni tako da su usmjereni prema vozaču, a volan nije okrugli i nedostaje mu gornji dio obruča. Uz to, u ovaj se automobil može ući i uključiti putem aplikacije na telefonu, pa nema potrebe za stalnim traženjem kod koga je ključ, a prvi potpuno novi model koji će sigurno imati neki od detalja s ovog koncepta stiže već do kraja ove godine.

Lexus LF-Z Electrified_02
Ključne riječi:
koncept Lexus LF-Z Electrified
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.