Vidiauto Novosti Najave Predstavljena električna Subaru Solterra

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.11.2021. 05:25

Svjetska premijera za prvi električni Subaru – SUV Solterra

Predstavljena električna Subaru Solterra

Nakon dugih najava, Subaru je konačno predstavio svoj prvi potpuno električni model Solterra, a riječ je u SUV modelu koji je razvijen u suradnji s Toyotom.

Subaru je konačno predstavio svoj prvi potpuno električni model, a riječ je o SUV-u srednje klase koji je razvijen u suradnji s Toyotom i postavljen je na istu e-TNGA platformu za električna vozila. I da, riječ je o Subaru izvedbi nedavno predstavljene Toyote bZ4x, o kojoj više možete pročitati ovdje.

Subaru Solterra_02

Solterra (latinski Sunce i Zemlja) je duga 4690 mm, široka 1860 mm i visoka 1650 mm, dok je međuosovinski razmak dug 2850 mm, što omogućuje prostranu kabinu za sve putnike, ali i prtljažnik obujma 452 litre. Serijski dolazi s 18-inčnim naplatcima i gumama 235/60 R18, dok se u izvedbi s pogonom na sve kotače nude i 20-inčni naplatci s gumama 235/50 R20.

Subaru Solterra_01

Početni model dolazi s jednim elektromotorom koji isporučuje maksimalnu snagu od 150 kW/204 KS i donosi pogon na prednje kotače, dok druga izvedba nudi dva elektromotora, od kojih je svaki postavljen na jednu osovinu, a koji daju ukupnu snagu od 160 kW/218 KS te nude pogon na sve kotače.

Subaru Solterra_03

Ugrađena baterija dolazi s kapacitetom od 71,4 kWh i s podrškom za DC punjenje do 150 kW, a autonomija joj je do 530 km kod slabije izvedbe, odnosno do 460 km kod izvedbe s pogonom na sve kotače.

Subaru Solterra_04

Unutrašnjost je ista kao i kod Toyote, no Subaru nudi druge boje, pa se i tu nudi povišena 7-inčna digitalna instrument ploča, te veliki multimedijski zaslon koji je postavljen na središnju konzolu, a tu su i odvojene kontrole klimatizacije.

Subaru Solterra_05

Subaru Solterra na tržište stiže sredinom sljedeće godine, a na popisu je i Europa, no cijene će biti objavljene naknadno.

Ključne riječi:
električni SUV EV Solterra Subaru Toyota
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs