Vidiauto Novosti Najave Stopirane narudžbe za Focus i Fiestu

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.07.2022. 04:46

Problemi u proizvodnji za Ford Focus i Fiestu

Stopirane narudžbe za Focus i Fiestu

Ford je najavio kako trenutno zaustavlja narudžbe za modele Focus i Fiesta, a sve radi dugih rokova isporuke od preko godinu dana, a ograničenje će trajati do kraja godine.

I ne, to ne znači da nećete moći kupiti novi Focus ili Fiestu, već ovo znači da ih nećete moći konfigurirati po svojim željama. Naime, Ford je prestao uzimati narudžbe za ova dva navedena modela, no proizvodnja se nastavlja, no s opremom koja se najviše traži, a kupci će moći birati tek boju karoserije i dizajn aluminijskih naplataka. A osim tog ograničenja treba reći i kako će u tvornici u Njemačkoj do kraja godine biti proizvedeno tek 117.000 automobila, umjesto planiranih 195.000.

2021_FORD_FOCUS_ACTIVE_OUTDOOR_01

A zašto dolazi do svega toga? Pa odgovor je jasan i svi ga već znamo. Na tržištu je i dalje osjetan nedostatak čipova, tu su i problemi s opskrbnim lancima i kašnjenjima, a ne pomaže ni rat u Ukrajini. No to nisu jedini razlozi. Kao i svi drugi proizvođači, i Ford prednost proizvodnji daje skupljim modelima, odnosno SUV-ovima, a razlog tome je mnogo veća zarada nego na jednoj Fiesti, a tržište je trenutno ionako takvo da ljudi kupe auto koji mogu dobiti, a u većini slučajeva ne pitaju koja je cijena.

2021_FORD_FIESTA_STUDIO_ST-LINE_05

Iako su i Focus i Fiesta prošle godine redizajnirani, na cesti ih se jedva može i vidjeti, a upravo ovo su ti razlozi radi čega je to tako. No, neki analitičari kažu kako bi se proizvodnja automobila već sljedeće godine mogla vratiti na razinu iz 2019. godine, no više ne vjerujemo ništa dok se i sami ne uvjerimo u to.

Ključne riječi:
Fiesta Focus Ford problemi proizvodnja
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 13. kolovoz 1907.

Prvi taksi u SAD-u

Prvi taksi izašao je na ulice New Yorka  kao prvo vozilo te vrste u SAD-u. Prvi motorizirani taksiji u svijetu pojavili su se u Europi krajem 19. stoljeća, a naziv su dobili po uređaju taksimetru koji služi za izračunavanje cijene vožnje.

vs