Vidiauto Novosti Najave BMW M550i je dosta sporiji od obećanog

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.06.2021. 07:00

BMW priznao kako je model M550i sporiji nego što govore tvornički podaci

BMW M550i je dosta sporiji od obećanog

Američki časopis Car and Driver je testirao najnoviji M550i xDrive koji je čak pola sekunde sporiji u ubrzanju od obećanog, a sada je BMW priznao grešku.

Već i ptice na grani znaju da svi proizvođači na svijetu nemaju u potpunosti točne informacije o potrošnji svojih modela, ali bi barem sve druge specifikacije trebale biti istinite. I uglavnom jesu, ali ne i kod BMW-a. Naime, američki časopis Car and Driver je na testu imao 2021 BMW M550i xDrive koji nije ubrzavao onako kako je iz tvornice obećano. Prema službenim specifikacijama ubrzanje od 0 do 60 mph (0-96 km/h) ubrzanje traje 3,6 sekundi, no prilikom testiranja su ostvarili rezultat od 4,1 sekunde.

BMW M550i_01

To je čak 0,5 sekundi sporije od obećanog, odnosno gotovo 15 % lošije! Na kraju su iz nekoliko pokušaja uspjeli ubrzati za 3,9 sekundi, no to je i dalje sporije gotovo 10 % od onoga što tvornica obećava. Tada su zatražili drugi primjerak za testiranje, no iz BMW-a su rekli kako već imaju informaciju o tom problemu i kako istražuju u čemu je problem.

BMW M550i_02

A sada je stiglo i kako je riječ o ''pogrešnoj komunikaciji računala motora i modula za kontrolu stabilnosti''. BMW već radi na otklonu ovog problema, a već je i najavljeno kako će tijekom ljeta biti dostupna nadogradnja softvera koja bi trebala riješiti problem, a nadogradnja softvera će biti dostupna i za model 540i xDrive.

Ključne riječi:
550i BMW problemi
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.