Vidiauto Novosti Najave Ford predstavio i redizajnirani Focus

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.10.2021. 05:09

Redizajnirani Ford Focus donosi atraktivniji izgled i novu multimediju

Ford predstavio i redizajnirani Focus

Ford je pripremio redizajnirani Focus koji je dobio novi izgled prednjeg dijela, novu središnju konzolu i multimedijski zaslon, a i dalje će biti dostupan i u povišenoj Active izvedbi.

Ford je pripremio još jedan novitet, a riječ je o redizajnu aktualne generacije kompaktnog Focusa, koji će i dalje biti dostupan u izvedbi s 5 vrata i kao karavan, a potonji će biti dostupan i u povišenoj Active izvedbi. Naravno, atraktivna ST izvedba će također biti i dalje u ponudi.

2021_FORD_FOCUS_ST-LINE_02

Focus sada ima novo lice koje donosi oštrije linije, a nova tanja i izduženija svjetla su dobila i novi svjetlosni potpis LED dnevnih svjetala. Također, prednja i stražnja svjetla sada serijski dolaze u LED izvedbi, a nova prednja maska i dizajn branika daju Focusu ''nabrijaniji'' izgled. Osim toga, u ponudu stižu i novi aluminijski naplatci, dok su promjene straga suptilnije i donose novu grafiku svjetala i redizajnirani branik.

2021_FORD_FOCUS_ST_INTERIOR_01

Unutrašnjost je dobila nove boje i nova sjedala u ST izvedbi, a sve izvedbe dobivaju novu središnju konzolu s novim 13,2-inčnim multimedijskim sustavom i najnovijim SYNC 4 operativnim sustavom. No ovom prilikom komande klima uređaja, koje su do sada bile odvojene od zaslona, sada su integrirane u zaslon, pa će podešavanje biti puno teže i nespretnije. Naravno, tu su i kvalitetniji materijali koji se koriste prilikom izrade.

2021_FORD_FOCUS_ACTIVE_INTERIOR_LOADSPACE

Pod poklopcem motora u ponudi ostaje jednolitreni turbo benzinac oznake EcoBoost koji je dostupan u nekoliko izvedbi – sa 100 KS i 125 KS u kombinaciji s ručnim mjenjačem, te u 48-voltnoj blagohibridnoj izvedbi sa 125 KS i 155 KS, koji su kombinirani s ručnim ili automatskim mjenjačem. Focus će i dalje biti dostupan s turbo dizel motorom i to u dvije izvedbe – 95 KS i 120 KS, koji serijski dolaze s ručnim mjenjačem, dok je kod snažnije izvedbe u opciji i automatik.

2021_FORD_FOCUS_ACTIVE_OUTDOOR_01

Ford se nije odrekao sportske izvedbe Focusa ST, koja je dobila i novu Mean Green boju, koju smo upoznali na modelima Fiesta ST i Puma ST, a pokreće ga 2,3-litreni turbo benzinski motor koji nudi maksimalnu snagu od 280 KS, a kupci mogu birati između 6-stupanjskog ručnog ili 7-stupanjskog automatskog mjenjača. Osim toga Focus ST je dobavljiv kao kompaktna izvedba s 5 vrata i kao karavan, a obje izvedba mogu pojuriti sve do 250 km/h, dok im za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 5,7 sekundi (5,8 sekundi karavan).

2021_FORD_FOCUS_ST_OUTDOOR_03

Prodaja redizajniranog Focusa kreće uskoro, a cijene redizajnirane izvedbe se ne bi trebale puno mijenjati u odnosu na sadašnje.

2021_FORD_FOCUS_ST_OUTDOOR_02
Ključne riječi:
Active blagi hibrid Focus Focus karavan Focus ST Ford redizajn
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs