Vidiauto Novosti Najave Povratak Mitsubishija na natjecanja

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 17.05.2021. 05:05

Mitsubishi oživljava sportski brend Ralliart i vraća se u autosport

Povratak Mitsubishija na natjecanja

Mitsubishi oživljava brend Ralliart i najavljuje povratak u autosport, informacije su koje su vratile osmjeh na lice mnogim fanovima ovog brenda.

Ni jedna stranica dokumenta nekog financijskog izvješća automobilskog brenda nije napravila toliku strku, kao 25. stranica financijskog izvještaja Mitsubishija za 2020. godinu. Naime, na njoj je potvrđeno oživljavanje brenda Ralliart, ali i najavljeno kako se Mitsubishi vraća u autosport.

mitsubishi ralliart

Ralliart je ugašen 2010. godine kada je Mitsubishi radi financijskih problema bio primoran ugasiti taj odjel, no 11 godina kasnije on će biti oživljen. Ovom prilikom je izvršni direktor Takao Kato rekao: ''Za kupce koji žele isprobati Mitsubishijev duh, pokrenut ćemo ponudu dodatne opreme za sve naše modele, ali najavljujemo i ponovni ulazak u motosport.''

ralliart logo

No uvijek postoji ali, pa tako i ovog puta, a to znači kako je potvrđeno da će se Ralliart razvijati sportske dodatke u vidu većih aluminijskih naplataka, raznih spojlera, proširenih pragova i ostalih detalja, no još nije potvrđeno kako će se dorađivati i motori.

mitsubishi l200 ralliart

Prema trenutnim informacijama, uključujući i prvi najavni model pick-up L200, čiju fotografiju možete vidjeti u ovom članku, Mitsubishi bi se prvo mogao vratiti na Dakar i to upravo s navedenim modelom. Za povratak na reli trenutno nema model koji bi mogao biti pripremljen za takve uloge, no tko zna što nam Mitsubishi sprema u narednim godinama. A mi ćemo reći: Sretno!

Ključne riječi:
L200 Mitsubishi Ralliart rally
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.