Vidiauto Novosti Najave Nova električna budućnost za Alpine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.01.2021. 06:34

Alpine postaje sportska marka električnih automobila

Nova električna budućnost za Alpine

Do 2025. godine i Alpine želi biti profitabilna marka, a sama marka će proizvoditi isključivo električne sportske automobile, a istovremeno s Lotusom razvija novi sportski električni automobil.

Alpine cars, Renault Sport Cars (RSC) i Renault Sport Racing (RSR) udružili su snage pod kapom marke Alpine, a sve natjecateljske ekipe će od ove godine također nastupati pod tim imenom, uključujući i tim Formule 1. Novostvoreno tijelo Alpine bit će automobilska marka nove generacije za strastvene ljubitelje novih tehnologija istančanog ukusa.

2021 - A521 (1)

Alpine je sinonim za automobilizam u Francuskoj koji je svoj ugled izgradio na temelju brojnih pobjeda tijekom bogate povijesti. Tvornica u Dieppeu zapošljava vješte stručnjake koji proizvode model A110. Renault Sport Cars čini tim od 300 zaposlenika, stručnjaka u razvoju sportskih automobila. Oni su zaslužni za legendarne proizvode grupe Renault, kao što su R5 Turbo, Clio V6, Megane RS Trophy i novi Alpine A110. Renault Sport Racing i F1 momčad s kojom dijeli ime okupljaju 1.200 radnika, među kojima su aerodinamičari, mehaničari i inženjeri koji razvijaju automobilističke ''ekvivalente mehaničkih satova vrhunskih komplikacija'' F1 je ogromna marketinška platforma s više od pola milijarde obožavatelja diljem svijeta koja pruža jedinstvenu priliku za povećanje prepoznatljivosti marke Alpine na globalnoj razini.

2020- Monza Rally

Alpine će iskoristiti i proizvodne sposobnosti grupe Renault i Alijanse RNM, što obuhvaća tehnologije, kao što je Alijansina platforma razvijena posebno za električna vozila, proizvodne pogone diljem svijeta, snažan odjel nabave koji omogućuje optimalne proizvodne troškove, globalnu distribucijsku mrežu i odjel za pružanje financijskih usluga RCI. Jasan cilj je ostvariti profitabilnost već od 2025., uzimajući u obzir i ulaganja u automobilističke sportove. Nova organizacijska struktura, intenzivnija sinergija s grupom Renault i Alijansom i suradnja s odabranim partnerima bit će ključni u podršci Alpineovom proizvodnom planu:  100 % električni sportski kompakt B-segmenta na temelju Alijansine platforme CMF-B EV, 100 % električni sportski crossover C-segmenta na temelju Alijansine platforme CMF-B EV, 100 % električni nasljednik modela A110 razvijen u suradnji s Lotusom.

2021 - A521

Alpine i Renault imaju dugu povijest utrkivanja s uspjesima u različitim kategorijama, od Formule 1 do relija i utrka izdržljivosti. Natjecanje ostaje temelj ambicioznih planova marke Alpine, a Formula 1 u fokusu Alpineove strategije sudjelovanja u automobilističkim sportovima. Od sezone 2021. momčad Alpine F1 utrkivat će se protiv nekih od najprestižnijih imena u automobilskoj industriji i postati dio najprestižnijeg kluba punokrvnih tvorničkih momčadi.

Ključne riječi:
Alpine budućnost Formula 1 reli
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 6. ožujak 1929.

3-6-1929 Preminuo David Buick

Preminuo David Buick

Osnivač proizvođača automobila Buick, David Buick, umro je na današnji dan 1929. godine. Bivši proizvođač kada za kupaonice, Buick je prvi vlastiti automobil prodao 1904. godine.

vs