Vidiauto Novosti Najave Nova električna budućnost za Alpine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.01.2021. 06:34

Alpine postaje sportska marka električnih automobila

Nova električna budućnost za Alpine

Do 2025. godine i Alpine želi biti profitabilna marka, a sama marka će proizvoditi isključivo električne sportske automobile, a istovremeno s Lotusom razvija novi sportski električni automobil.

Alpine cars, Renault Sport Cars (RSC) i Renault Sport Racing (RSR) udružili su snage pod kapom marke Alpine, a sve natjecateljske ekipe će od ove godine također nastupati pod tim imenom, uključujući i tim Formule 1. Novostvoreno tijelo Alpine bit će automobilska marka nove generacije za strastvene ljubitelje novih tehnologija istančanog ukusa.

2021 - A521 (1)

Alpine je sinonim za automobilizam u Francuskoj koji je svoj ugled izgradio na temelju brojnih pobjeda tijekom bogate povijesti. Tvornica u Dieppeu zapošljava vješte stručnjake koji proizvode model A110. Renault Sport Cars čini tim od 300 zaposlenika, stručnjaka u razvoju sportskih automobila. Oni su zaslužni za legendarne proizvode grupe Renault, kao što su R5 Turbo, Clio V6, Megane RS Trophy i novi Alpine A110. Renault Sport Racing i F1 momčad s kojom dijeli ime okupljaju 1.200 radnika, među kojima su aerodinamičari, mehaničari i inženjeri koji razvijaju automobilističke ''ekvivalente mehaničkih satova vrhunskih komplikacija'' F1 je ogromna marketinška platforma s više od pola milijarde obožavatelja diljem svijeta koja pruža jedinstvenu priliku za povećanje prepoznatljivosti marke Alpine na globalnoj razini.

2020- Monza Rally

Alpine će iskoristiti i proizvodne sposobnosti grupe Renault i Alijanse RNM, što obuhvaća tehnologije, kao što je Alijansina platforma razvijena posebno za električna vozila, proizvodne pogone diljem svijeta, snažan odjel nabave koji omogućuje optimalne proizvodne troškove, globalnu distribucijsku mrežu i odjel za pružanje financijskih usluga RCI. Jasan cilj je ostvariti profitabilnost već od 2025., uzimajući u obzir i ulaganja u automobilističke sportove. Nova organizacijska struktura, intenzivnija sinergija s grupom Renault i Alijansom i suradnja s odabranim partnerima bit će ključni u podršci Alpineovom proizvodnom planu:  100 % električni sportski kompakt B-segmenta na temelju Alijansine platforme CMF-B EV, 100 % električni sportski crossover C-segmenta na temelju Alijansine platforme CMF-B EV, 100 % električni nasljednik modela A110 razvijen u suradnji s Lotusom.

2021 - A521

Alpine i Renault imaju dugu povijest utrkivanja s uspjesima u različitim kategorijama, od Formule 1 do relija i utrka izdržljivosti. Natjecanje ostaje temelj ambicioznih planova marke Alpine, a Formula 1 u fokusu Alpineove strategije sudjelovanja u automobilističkim sportovima. Od sezone 2021. momčad Alpine F1 utrkivat će se protiv nekih od najprestižnijih imena u automobilskoj industriji i postati dio najprestižnijeg kluba punokrvnih tvorničkih momčadi.

Ključne riječi:
Alpine budućnost Formula 1 reli
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 28. listopad 1918.

10-28-1918 Nastanak Tatre

Nastanak Tatre

Tvrtka koja je kasnije postala poznata pod nazivom Tatra svoj je prvi automobil proizvela 1897. Nakon završetka rata 1918. godine mjesto Nesselsdorf u Autrougarskoj Monarhiji, postaje dio novoosnovane Čehoslovačke i mijenja ime u Koprivnicka. Tvrtka mijenja ime u Koprivnicka Wagenbau i počinje proizvodnju automobila pod nazivom Tatra.

vs