Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je novi Mitsubishi Outlander

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 22.02.2021. 06:02

Potpuno novi izgled i 7 sjedala za Mitsubishi Outlander

Predstavljen je novi Mitsubishi Outlander

Novi Outlander je predstavljen prvo za tržište SAD-a i trenutno je dostupan samo s benzinskim motorom, dok će plug-in hibridna inačica i izvedbe za ostatak svijeta biti predstavljene kasnije.

Konačno je poznat izgled nove, četvrte po redu generacije Mitsubishijevog velikog SUV modela Outlander. Naime, osim potpuno novog izgleda najveća je novost kako novi Outlander dolazi serijski sa 7 sjedala.

Mitsubishi Outlander_04

Nova generacija se izgledom temelji na Engelberg Tourer konceptu iz 2019. godine, a prednji dio je i dalje evolucija Dynamic Front Shielda, kako taj dizajn nazivaju u Mitsubishiju. Uz to, novi model je narastao u svim smjerovima, pa nije ni čudno kako su stala još dva dodatna sjedala u treći red.

Mitsubishi Outlander_06

Outlander je postavljen na platformu koju koriste Nissan Qashqai i X-Trail, a tu je i Mitsubishi Super All-Wheel Control 4WD sustav pogona na sve kotače. Trenutno je dostupan samo s 2,5-litrenim benzinskim motorom koji nudi snagu od 184 KS i 245 Nm okretnog momenta, a uparen je s automatskim mjenjačem. Naknadno će biti predstavljena i plug-in hibridna inačica.

Mitsubishi Outlander_02

Unutrašnjost je također u potpunosti nova, puno modernijeg dizajna i korišteni su kvalitetniji materijali. Tako sada Outlander nudi i digitalnu instrument ploču dijagonale 12,3 inča, dok središnji multimedijski zaslon ima dijagonalu od 9 inča te fizičke tipke prečaca, a komande klima uređaja su odvojene i s fizičkim tipkama.

Mitsubishi Outlander_05

Također, sada dio opreme čine i 11 zračnih jastuka, adaptivni tempomat, Head-up zaslon u boji, niz sigurnosnih sustava kao i sustava pomoći vozaču, Bose audio sustav i niz ostale opreme. Outlander u prodaju prvo kreće u SAD-u već ovog proljeća, dok ćemo mi u Europi morati pričekati plug-in hibridnu inačicu.

Mitsubishi Outlander_01
Ključne riječi:
Mitsubishi Outlander SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.