Vidiauto Novosti Najave Svi Renault R.S. modeli postaju Alpine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.05.2021. 04:55

Renault Sport Cars postaje Alpine Cars, a razvojni tim ostaje isti

Svi Renault R.S. modeli postaju Alpine

Od ovog mjeseca Renault gasi R.S. odjel, a svi novi modeli će dolaziti pod Alpine oznakom. Dobra je vijest što će i za nove modele biti zaduženi isti razvojni timovi kao i do sada.

Renault radi veliku reorganizaciju unutar koncerna, a od 01. svibnja je ugašen Renault Sport odjel. No da ne bi bilo zabune, on nastavlja s radom, a novi modeli će se naći pod značkom Alpine, koja će u budućnosti biti zadužena za sportske modele ove tvrtke. Ukratko, Renault Sport Cars postaje Alpine Cars.

2021 - Renault Sport Cars becomes Alpine Cars

No tu postoji jedan veliki ali. Još u siječnju, kada je Renault održao Renaulution, online događaj gdje su bile najavljene promjene svih brendova, rečeno je kako će Alpine u ponudi imati samo električne modele. To znači kako ćemo buduće sportske modele ove francuske tvrtke moći samo gledati, brzo voziti, ali ne i slušati!

2018 - Renault CLIO R.S. 18

Laurent Rossi, izvršni direktor Alpine je izjavio: ”Kao dio reorganizacije Renault Grupe, važno je da različiti dijelovi koji čine jedinicu Alpine utjelovljuju vrijednosti i ambicije marke. Alpine želi biti premium sportska marka kojoj su u prvom planu inovacije i tehnologija, a Alpine stručnost i iskustvo u proizvodnji sportskih automobila glavni je adut u postizanju naših ciljeva.”

2022 Renault Megane Teaser

S ovom informacijom smo sigurni kako će vrijednost aktualnih, ali i nešto starijih R.S. modela zasigurno rasti, jer će vrijeme pokazati jesu li ljubitelji sportskih modela spremni prijeći na struju. Iako nije potvrđeno, vjerojatno je kako će prvi takav novi model biti novi Megane Alpine. Naime, krajem ove godine će biti predstavljena nova generacija Meganea, a ujedno će dobiti i potpuno električnu izvedbu, pa je najizglednije kako će upravo on probiti led u budućem sportskom i tihom svijetu sportskih automobila.

Ključne riječi:
Alpine Megane R.S. R.S. Renault sportski automobili
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. srpanj 1938.

Dick Seaman osvaja veliku nagradu Njamačke

Dick Seaman je za volanom Mercedes-Benz-a 154 pobijedio na velikoj nagradi Njemačke na Nurburgringu. Dick Seaman je bio prvi Britanac kojem je to uspjelo nakon 15 godina.

vs

.::.