Vidiauto Novosti Najave Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybrid

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 27.11.2020. 05:57

Novitet 

Redizajnirani Mitsubishi Eclipse Cross PHEV stiže na proljeće

Mitsubishi Eclipse Cross Plug-in Hybrid

Na proljeće sljedeće godine stiže obnovljeni coupe SUV Mitsubishi Eclipse Cross koji će po prvi puta biti dostupan kao s plug-in hibridnim pogonom, a donosi i mnogo novosti po pitanju dizajna.

Mitsubishi Eclipse Cross je kompaktni coupe SUV koji se posebice isticao dizajnom stražnjeg dijela vozila s izlomljenim staklom, koje se kod redizajniranog modela ''izgubilo'', pa je Eclipse Cross dobio smirenije dizajniran stražnji dio. Tu su i potpuno nova stražnja svjetla, kako bi dojam bio upotpunjen.

Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid_05

Osim toga, u potpunosti je redizajniran i prednji dio vozila s još naglašenijim Dynamic Shield dizajnom koji mu jako dobro stoji. Tako je sada sprijeda više kromiranih površina, novi dizajn svjetala i branika, koji mu daju dinamičniji izgled. U ponudu stiže i nekoliko novih dizajna aluminijskih naplataka, kao i nove boje karoserije.

Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid_03

Iako je unutrašnjost u osnovnim crtama ostala ista, ona ipak donovi nekoliko važnih novosti, a to je prvenstveno potpuno novi 8-inčni središnji multimedijski zaslon koji je postavljen na vrh središnje konzole, a ispod kojeg se nalazi nekoliko fizički tipki prečaca, kao i dva gumba za podešavanje. Time je nestala potreba za touchpadom koji se dosad nalazio pored ručice mjenjača. Kad je već spominjemo, recimo i kako je ona u potpunosti novodizajnirana.

Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid_08
Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid_07

Velika novost je i pogonski sustav, koji će kod novog modela biti plug-in hibridni, no iz Mitsubishija još nema nikakvih točnih specifikacija, osim toga kako će biti dostupan Super-All Wheel Control (S-AWC) sustav pogona na sve kotače, i kako će prosječna potrošnja struje biti 19,3 kWh/100 km, dok će prosječna potrošnja benzinskog motora biti 1,8 l/100 km. Brojke su to vrlo slične onima iz Outlandera PHEV, pa je vrlo vjerojatno kako će Eclipse Cross preuzeti pogon iz većeg brata. Uostalom, oni dijele i platformu.

Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid_02

Redizajnirani Mitsubishi Eclipse Cross PHEV bi na tržište trebao stići na proljeće sljedeće godine, a svi tehnički podaci, kao i cijena bit će poznati uskoro.

Mitsubishi Eclipse Cross Plug In Hybrid_06
Ključne riječi:
Eclipse Cross Mitsubishi PHEV Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.