Vidiauto Novosti Najave Mitsubishi i dalje biti prisutan u Europi

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.03.2021. 06:39

Sada je i službeno: Mitsubishi ostaje na europskom tržištu

Mitsubishi i dalje biti prisutan u Europi

Kao što smo već i najavljivali, sada je i službeno potvrđeno – Mitsubishi ostaje na europskom tržištu, a već od 2023. godine Renault će proizvoditi dva sestrinska modela koja će se naći na odabranim tržištima.

Grupa Renault i Mitsubishi Motors Corporation najavili su novo poglavlje operativne suradnje. Mitsubishi Motors odlučio je od Renaulta nabaviti sestrinske inačice njegovih najprodavanijih europskih modela koji već ispunjavaju regulatorne zahtjevne i zatim ih plasirati na odabrana tržišta u Europi i to počevši od 2023. godine.  Riječ je o modelima koji se temelje na istim platformama, ali su prilagođeni tako da odražavaju Mitsubishijev DNK. Novopredstavljeni plug-in hibrid Mitsubishi Eclipse Cross i sestrinski modeli koje je proizveo Renault trebali bi povećati tržišnu konkurentnost Mitsubishi Motorsa.

Renault-Clio

Jedan od modela koje bi za Mitsubishi proizvodio Renault bi mogao biti i Clio

''Jako sam sretan što Mitsubishi Motors stvara novu ponudu u Europi. Alijansin je cilj povećati konkurentnost i potaknuti učinkovitije dijeljenje resursa u korist sva tri partnera. Naš pristup temelji se na suradnji i međusobnom poštovanju, a sve kako bi se poboljšala učinkovitost svih triju proizvođača te im se omogućilo da iskoriste vlastite prednosti, izbjegnu udvostručavanje resursa i poboljšaju učinkovitost'', rekao je Jean-Dominique Senard, predsjednik Operativnog odbora Alijanse i Renaulta.

''Mitsubishi Motors spreman je predstaviti sestrinske modele originalnih Renaultovih vozila na europskom tržištu i tako privući nove kupce. Marka trenutačno provodi niz strukturnih reformi u Europi te je naša odluka da obustavimo proizvodnju novih vozila za europsko tržište, koju smo izložili u srednjoročnom strateškom planu iz lipnja 2020., i dalje na snazi. Međutim, sporazum s Renaultom o dobavljanju originalnih dijelova omogućit će nam da uz stalne postprodajne aktivnosti ponudimo i nove modele koji su razvijeni i proizvedeni u Europi'' dodao je Takao Kato, glavni direktor marke Mitsubishi Motors.

''Naša je nova misija stvarati značajne i važne projekte u sklopu Alijanse i zatim ih realizirati. Takav pragmatičan pristup, temeljen na povećanju vrijednosti, čini razliku u našoj proizvodnji i smanjuje ugljični otisak naših partnera na europskim cestama. Ovaj hvalevrijedan projekt ispunjava sva očekivanja naših partnera u pogledu dizajna, regulatornih zahtjeva i poslovnih ciljeva. Za mene je upravo to bît Alijanse. Grupa Renault vrlo je sretna što može pridonijeti novom poglavlju u povijesti suradnje'' rekao je Luca De Meo, glavni direktor Grupe Renault.

Renault-Captur-Edition-One

U skladu s objavom Alijanse iz svibnja 2020., Grupa Renault, Nissan Motor Co., Ltd. i Mitsubishi Motors, članovi jedne od najvećih alijansi u automobilskoj industriji, nastavljaju raditi na nekoliko inicijativa za jačanje konkurentnosti i ostvarivanje daljnjeg rasta kroz iskorištavanje vlastitih položaja na tržištu i geografskih prednosti.

Ključne riječi:
Mitsubishi Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. veljača 1923.

Milijuntni Chevrolet

Na današnji dan 1923. godine proizveden je milijuntni Chevrolet. Ova je tvrtka osnovana kada je William Durant zaposlio Loiusa Chevroleta, švicarskog trkaćeg vozača i zvijezdu Buick Racing Teama, kako bi dizajnirao novi automobil...

vs

.::.