Vidiauto Novosti Najave Hyundai Motorsport na Croatia Rallyju

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.04.2021. 05:53

Hyundai Motorsport najava: 3. postaja – Croatia Rally

Hyundai Motorsport na Croatia Rallyju

Hyundai Motorsport u lovu je na pobjedu na Croatia Rallyju, trećoj postaji FIA Svjetskog prvenstva u rallyju 2021. (WRC), a potpuno nova utrka je prvi cjeloviti asfaltni rally u sezoni, s posadama u borbi na potpuno nepoznatim brzinskim ispitima. Hyundaijev tim na prvom Croatia Rallyju će predstavljati posade: Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe, Ott Tänak i Martin Järveoja te Craig Breena / Paul Nagle.

Hyundai Motorsport kreće u treću utrku FIA Svjetskog prvenstva u rallyju (WRC) 2021., u misiji za drugu pobjedu u sezoni. Debitirajući u WRC-u od 22. do 25. travnja, Croatia Rally predstavlja potpuno novi izazov za posade Hyundai Motorsporta. Prvi cjeloviti rally na asfaltu ove godine sadrži 20 etapa s mješavinom glatkih i neravnih površina koje će biti izazov za Hyundai i20 Coupe WRC.

hyundai-i20wrc2021-1

Na dijelovima koji su i brzi i uski, a sa samo dva dopuštena ogleda svake etape prije rallyja, posade će od samog početka morati biti vrlo koncentrirane kako bi ušle u pravi ritam. Hyundai Motorsport nastojat će ponoviti svoje performanse s Arctic Rally Finland rallyja u veljači, na kojem su Ott Tänak i Martin Järveoja vodili od početka do kraja za prvu ovogodišnju pobjedu Hyundaijeve momčadi. Na postolju su im se pridružili Thierry Neuville i Martijn Wydaeghe na trećem mjestu - drugom uzastopnom postolju tog dvojca.

hyundai-i20wrc2021-4

Obje posade vratit će se u kokpite svojih automobila Hyundai i20 Coupe WRC #8 i #11 za Croatia Rally, zajedno s Craigom Breenom / Paulom Nagleom (# 42). Sve tri posade testirale su Hyundai i20 Coupe WRC na asfaltu uoči događaja. U sklopu priprema Tänak i Neuville natjecali su se u WRC klasi Rallyja Sanremo, dok je Breen pobijedio u ukupnom poretku s Hyundaijem i20 R5. Nakon jučerašnjeg službenog slobodnog treninga (shakedown), Croatia Rally danas započinje s posadama koje napadaju dva kruga od po četiri brzinska ispita jugozapadno od grada Zagreba, ukupne dužine 99,82 km. Drugi dan relija sadrži 121,92 km brzinskih ispita u osam brzinaca, dok će u nedjelju vozači voziti još četiri brzinska ispita sjeverno od servisnog parkirališta.

hyundai-i20wrc2021-3

Šef tima Andrea Adamo rekao je: ''Arctic Rally Finland označio je povratak u formu koju očekujemo od nas kao tima. Sada taj zamah moramo prenijeti u Hrvatsku i iduće utrke. Od vitalne je važnosti da ove godine nastupamo konstantno, snažno na svim podlogama kako bismo još jednom obranili naslov. Zbog toga se brzo prilagoditi nepoznatim brzinskim ispitima i biti u pravom ritmu od samog početka. Svi trebamo dati sve od sebe i zajednički raditi na zajedničkom cilju: boriti se za pobjedu i preuzeti vodstvo u ukupnom poretku WRC prvenstva.''

thierry

Napomene posade: Thierry Neuville / Martijn Wydaeghe (# 11 Hyundai i20 Coupe WRC)

- Belgijci su u prve dvije utrke ovogodišnjeg partnerstva zauzeli treće mjesto

- Posadi je cilj nastaviti s nizom pobjedničkih postolja u Hrvatskoj

ott

Napomene posade: Ott Tänak / Martin Järveoja (# 8 Hyundai i20 Coupe WRC)

- Posada #8 oporavila se od teške prve WRC utrke u 2021. impresivnom pobjedom

- Estonci u misiji snažnih performansi na hrvatskom asfaltu

craig

Napomene posade: Craig Breen / Paul Nagle (# 42 Hyundai i20 Coupe WRC)

- Četvrto mjesto posade na finskom rallyju

- Dvojac želi nastaviti dobre rezultate s druge utrke u WRC prvenstvu 2021.

*Naslovna fotografija: Matija Škalić

Ključne riječi:
Croatia Rally Hyundai Motorsport i20 rally reli WRC
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.