Vidiauto Novosti Najave Potpora za usvajanje električnih kamiona

Autor: DR Objavljeno: 24.03.2023. 05:31

Potrebna je veća potpora vlade UK kako bi se ubrzalo usvajanje električnih kamiona

Potpora za usvajanje električnih kamiona

Proizvođači i operateri kamiona iz Ujedinjenog Kraljevstva trebaju veću potporu vlade za prihvaćanje električnih kamiona, usklađujući poticaje s onima dostupnima u kontinentalnoj Europi.

Mišljenje Ashera Bennetta, izvršnog direktora i osnivača Tevve (britanskog proizvođača električnih kamiona) je kako je potrebna veća potpora vlade Ujedinjenog Kraljevstva, kako bi se ubrzalo usvajanje električnih kamiona. IPCC je upravo ovaj tjedan rekao da svijet još uvijek može izbjeći najgori klimatski kolaps istinskim promjenama. U Tevvi vjeruju da su potrebne daljnje vladine mjere kako bi se osiguralo da Ujedinjeno Kraljevstvo postigne svoje nulte ciljeve na najbolji i najbrži mogući način za dobrobit okoliša, gospodarstva i Britanaca. Nedavni pregled Net Zero prikazao je 'povijesnu priliku' koju nudi net zero u Ujedinjenom Kraljevstvu, stvarajući novu eru promjena i prilika. Ipak, izvješće je također jasno pokazalo da treba učiniti više kako bi se 'podržalo poslovanje' i iskoristile ekonomske koristi.

Tevva_02

Stručnost Tevve leži u električnim vozilima, a posebno u elektrifikaciji kamiona. Unatoč tome što čine samo 2 % vozila na cestama UK-a, teški kamioni (HDV) odgovorni su za više od četvrtine emisija u cestovnom prometu. Cestovni promet i teška vozila također su jedan od najvećih izvora onečišćenja zraka koji uzrokuje 350.000 preranih smrti godišnje u Europi. Jasno je da se mora učiniti više kako bi se ubrzala dekarbonizacija gospodarskih vozila i tražimo od vlade Ujedinjenog Kraljevstva da poticaje za kamione uskladi s onima u Europi. Brexit nas je doveo u poziciju u kojoj smo kao nacija bili slobodni od pravila EU-a o državnoj pomoći koja su ograničavala količinu potpore koju su vlade mogle dati određenim industrijama. Ipak, UK zaostaje za svojim europskim susjedima kada je riječ o poticajima za usvajanje električnih kamiona.

Tevva_06

Kao proizvođač vozila Tevva svojim kupcima može ponuditi popuste na prodajnom mjestu zahvaljujući državnim poticajima, s najviše £16.000 za male kamione i £25.000 za velike. Ipak, ako usporedite ovu podršku s onim što se nudi u drugim europskim zemljama, ostaje osjećaj da bi se moglo učiniti više. U Njemačkoj, na primjer, vlada osigurava 80 % razlike u cijeni između dizelskih i baterijskih električnih kamiona, a u Nizozemskoj je to 45 %. To je potencijalno između £50-90.000 po kamionu više od onoga što se nudi u Ujedinjenom Kraljevstvu. 

Tevva_04

Tevva cijeni podršku britanske vlade koja joj omogućuje da njihov električni kamion od 7,5 t bude još privlačniji voznim parkovima. Ali da bi ova zemlja ispunila svoje ciljeve neto nulte vrijednosti, potrebno je više aktivnosti za poticanje proizvodnje električnih vozila u UK, koje je zapravo jedina svijetla točka u industriji koja je dosegla najniži pad u više od 60 godina.

Tevva_07

Elektrifikacija kamiona je neizbježna, a tehnologija se razvila do točke u kojoj je električni kamion održiv prijedlog za mnoge operatere. Među voznim parkovima postoji veliki apetit za električnim kamionima, jer prilika za smanjenje emisija ima dobar poslovni smisao. Očito je potrebno povjerenje u tehnologiju i jasnoća ukupnog troška vlasništva (TCO). Tevva radi sa svojim kupcima na rješavanju obje ove točke i uvjereni su da će im njihovi električni kamioni uštedjeti novac tijekom životnog vijeka vozila i poboljšati njihov vozni park i mogućnosti vozača.

Tevva_05

Razvijanjem raspona električnih baterija i vodikovih električnih kamiona srednje do velike nosivosti koji mogu poboljšati kvalitetu zraka, sigurnost vozila i smanjiti ukupne troškove vlasništva, Tevva je vodeća u dekarbonizaciji komercijalnih vozila u Ujedinjenom Kraljevstvu. Ipak, tržište nije spremno prihvatiti se u velikom obimu bez daljnjeg poticanja, barem ne s potrebnom brzinom.

Foto: Tevva

Ključne riječi:
budućnost električni kamion Tevva
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.