Vidiauto Novosti Najave Uskoro električni Porsche Macan i Cayenne

Autor: DR Objavljeno: 16.03.2023. 05:43

Uskoro električni Porsche Macan i Cayenne

Uskoro električni Porsche Macan i Cayenne

Porsche priprema elektrifikaciju svoje game, a prvi na redu je SUV Macan, čija će električna izvedba stići već 2024. godine.

Prošla je godina bila jako dobra za Porsche, s isporukom od preko 300.000 novih vozila, a već je najavljena i nova strategija za budućnost, gdje će se pojaviti neki novi modeli, a velik je naglasak stavljen i na elektrifikaciju, a prvi potpuno električni model će biti SUV Macan, a potom slijedi i električni 718.

Porsche 718 Cayman GTS 4.0

Nakon toga, elektrificirana će biti i nova generacija najprodavanijeg Porschea – Cayenne. Njegova četvrta generacija nudit će se i s benzinskim i s električnim motorima, a vjerojatno će biti ponuđena i hibridna izvedba, a na tržište će stići u naredne tri godine.

Porsche Macan S_01

No zanimljivo je i kako Porsche najavljuje jedan još veći model koji će biti pokretan strujom, a bit će i mnogo luksuzniji, a prvenstveno bi trebao biti ponuđen u Kini i SAD-u. Naravno, u međuvremenu će biti ponuđene razne hibridne inačice, uključujući i hibridni 911, no još nije poznato kada će taj model biti u potpunosti elektrificiran.

Porsche 911 GT3 RS_02
Ključne riječi:
718 911 Cayenne EV hibrid Macan Porsche
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. rujan 1908.

9-24-1908 Prvi Model T

Prvi Model T

Prvi tvornički izrađen Ford model T završen je na današnji dan. Automobil je svoju pravu popularnost i slavu počeo stjecati tek 6 godina kasnije kada je uvođenjem proizvodnje na pokretnoj traci osjetno pojeftinio.

vs

.::.