Vidiauto Novosti Najave Audi je predstavio koncept Activesphere

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 31.01.2023. 04:45

Audi Activesphere je četvrti koncept iz sphere serije

Audi je predstavio koncept Activesphere

Audi predstavlja crossover studiju s električnim i quattro pogonom, a riječ je o coupeu iz gornje klase vozila koje se pretvara u pick up, a tu je i inovativni koncept rukovanja s naočalama za proširenu stvarnost.

Activesphere je već četvrti konceptni automobil koji je Audi predstavio iz sphere serije, a ovog puta je riječ o povišenom coupeu koji se pretvara u pick-up. U nekoj dalekoj budućnosti ovaj je automobil namijenjen onima koji uživaju provoditi vrijeme na otvorenom, bez obzira kojim se sportom bavili.

Audi Activesphere koncept_01

Ovim se konceptom Audi razvija u smjeru sljedeće generacije mobilnosti s električnim pogonom i naprednim mogućnostima autonomne vožnje. Tako bi u nekoj budućnosti  neki serijski model mogao preuzeti neke detalje ili tehnologije s ovog koncepta.

Audi Activesphere koncept_03

Activesphere je off-road crossover koji može biti coupe ili pick-up. Ima povećanu udaljenost od tla, a vozi se na kotačima promjera 22 inča s gumama dimenzija 285/55 R22. Što se razmaka od tla tiče, on se može podešavati, sa standardnog od 208 mm se može povećati na 248 mm, za vožnju teškim terenima, a isto tako se može smanjiti na 168 mm, kako bi aerodinamika bila što bolja dok se vozite asfaltiranom cestom.

Audi Activesphere koncept_05

Stražnja se vrata otvaraju u suprotnom smjeru, a unutrašnjost nudi četiri odvojena sjedala. Unutrašnjost je prepuna tehnologija, uključujući i proširenu stvarnost, a kako je riječ o automobilu koji nudi autonomnu vožnju, kada je u tom režimu rada onda se upravljač i papučice miču. Uz to, tu su i posebne naočale za proširenu stvarnost za svakog putnika.

Audi Activesphere koncept_04

Za pogon se koristi elektromotor koji ima najveću snagu od 325 kW/442 KS i koji nudi 720 Nm okretnog momenta, a pogon je quattro na sve kotače. Ugrađena baterija ima kapacitet od 100 kWh, a trebala bi omogućiti doseg od preko 600 km. Tu je i podrška za ultrabrze punjače, a sigurno je kako ćemo neke tehnologije ili pak dizajnerske elemente zasigurno gledati na nekom budućem serijskom modelu.

Audi Activesphere koncept_02
Ključne riječi:
Activesphere Audi budućnost koncept
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.