Vidiauto Novosti Najave Seat slavi 30 godina tvornice Martorelli

Autor: DR Objavljeno: 09.03.2023. 05:13

Seat slavi 30 godina tvornice Martorelli

Seat slavi 30 godina tvornice Martorelli

U proteklih 30 godina tvornica Martorell proizvela je više od 12 milijuna jedinica 45 modela vozila, a sada SEAT S.A. predvodi razvoj obitelji malih BEV vozila za Volkswagen koncern i počet će proizvoditi potpuno električna vozila za različite marke do 2025.

Na datum 22.02 prije trideset godina otvorena je tvornica SEAT S.A. u Martorellu. Obljetnica se podudara s početkom najveće transformacije do sada, s ukupnim ulaganjem od 3 milijarde eura. Ovaj prijelaz s motora na izgaranje na elektrifikaciju uključivat će sva područja: istraživanje i razvoj, proizvodnju i logistiku, komercijalu te ljude i organizaciju. Glavna tvornica SEAT S.A. počet će proizvoditi potpuno električna vozila za različite marke unutar koncerna do 2025. Kako bi to postigla, tvrtka je osmislila strateški plan koji uključuje pet glavnih stupova: ljude i organizaciju, elektrifikaciju i proizvod, cjelovitu proizvodnju (E2E), digitalizaciju i održivost.

SEAT-SA-kicks-off-electrification-journey-as-it-celebrates-30th-anniversary-of-Martorell-site_01_HQ

Jedan od ključnih projekata ove transformacije jest vodstvo SEAT S.A. u klasteru malih BEV vozila za Volkswagen koncern, obitelji vozila koja će demokratizirati održivu urbanu mobilnost za različite marke. Martorell će postati jedno od proizvodnih središta koncerna za ta električna vozila i ključni dio lanca vrijednosti električnih vozila u Španjolskoj. Transformacija je u skladu s jasnom predanošću SEAT S.A. i Volkswagen koncerna elektrifikaciji Španjolske uz projekt Future: Fast Forward. U suradnji s partnerima plan uključuje elektrifikaciju tvornica Martorell i Pamplona, izgradnju nove ogromne tvornice baterija u Saguntu (Valencija) i stvaranje cjelovitog ekosustava dobavljača. Procjenjuje se da će ovaj projekt u cijeloj zemlji imati pozitivan učinak na španjolsko gospodarstvo u iznosu od više od 21.000 milijuna eura.

SEAT-SA-kicks-off-electrification-journey-as-it-celebrates-30th-anniversary-of-Martorell-site_02_HQ

Uvođenje električnog vozila također zahtijeva kulturne promjene među radnom snagom i uvođenje novih tehnologija. SEAT S.A. je pokrenuo ambiciozan plan obuke za svoje zaposlenike s ciljem postizanja učinkovitije organizacije i pružanja pomoći svim timovima tijekom ovih promjena. Istovremeno će ulagati u svoje proizvodne pogone kako bi Martorell pretvorio u pametnu tvornicu. Kako bi to učinili, implementirat će podatke i alate za poslovnu inteligenciju, virtualnu stvarnost i upotrebu velikih podataka radi poboljšanja proizvodnih procesa i praćenja u stvarnom vremenu.

SEAT-SA-kicks-off-electrification-journey-as-it-celebrates-30th-anniversary-of-Martorell-site_04_HQ

U tvornici i u sjedištu u Martorellu danas je zaposleno oko 12 000 ljudi. Ukupna površina tvornice iznosi 2,8 milijuna četvornih metara, što je jednako 400 nogometnih igrališta. Otvorena 1993. nakon 34 mjeseca izgradnje, tvornica je započela s proizvodnjom nakon ulaganja od 244,5 milijardi španjolskih pezeta (1,47 milijardi eura). Prvi modeli proizvedeni u Martorellu bili su druga generacija modela Seat Ibiza i prva generacija modela Cordoba u količini od 1500 vozila dnevno. U posljednjih 30 godina najveći broj proizvedenih modela u tvornici Martorell bili su Ibiza (4,7 milijuna jedinica), obitelj modela Leon (2,5 milijuna) i Cordoba (više od milijun), dok je danas CUPRA Formentor vozilo koje se najviše proizvodi. Kao dio globalnog proizvodnog sustava Volkswagen koncerna tvornica u Martorellu također je proizvodila Audi Q3, a trenutačno proizvodi Audi A1.

SEAT-SA-kicks-off-electrification-journey-as-it-celebrates-30th-anniversary-of-Martorell-site_07_HQ
Ključne riječi:
budućnost Cupra Seat tvornica ulaganje
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 4. rujan 1891.

Rođen «otac» suvremenog autoputa

Fritz Todt, tvorac i glavni inženjer modernog njemačkog autobahna rođen je u Pforzheim-u, Njemačka. Pod njegovim nadzorom do drugog svjetskog rata nastala je najveća mreža autoputa na svijetu, koja se kasnije nastavila razvijati.

vs

.::.