Vidiauto Novosti Najave Je li ovo budući hit iz Volkswagena?

Autor: DR Objavljeno: 20.03.2023. 05:14

Je li ovo budući hit iz Volkswagena?

Je li ovo budući hit iz Volkswagena?

Volkswagen ID. 2all će u serijsku proizvodnju stići kroz dvije godine, a cijena bi mu trebala biti ispod 25.000 eura. Hoće li to biti novi narodni auto?

Volkswagen je sredinom sedamdesetih godina napravio pravi narodni automobil po kojem i čitava klasa nosi ime, a riječ je o Golfu. No Volkswagen već dugo nije imao takav hit, no izgleda kako bi se vrlo brzo to moglo i promijeniti. Naime, upravo predstavljeni koncept ID. 2all bi lako mogao postati novi narodni auto!

Volkswagen ID. 2 all_01

Ako se pitate kako, pa glavni adut bi trebala biti cijena. Naime, ovaj automobil, koji je vanjskih dimenzija kao Polo, no nudi prostor kao Golf, je električni automobil koji bi se na tržištu trebao naći po cijeni od 25.000 eura! No već smo u povijesti vidjeli najave raznih proizvođača, no cijene su u konačnici uvijek bile više od najavljenih, pa ovu najavu uzimamo s rezervom.

Volkswagen ID. 2 all_04

ID. 2all je dug 4050 mm, širok 1812 mm i visok 1530 mm i dolazi s međuosovinskim razmakom od 2600 mm i prtljažnikom obujma popriličnih 490 litara. Prtljažnik je prilično dubok, no dolazi s policom za dijeljenje, pa ga neće uvijek biti teško napuniti.

Volkswagen ID. 2 all_03

Postavljen je na MEB Entry platformu i dolazit će isključivo s pogonom na prednje kotače, a koncept pokreće 226 KS snažan elektromotor, koji će u serijskoj izvedbi zasigurno imati manju snagu, no ne izostaje činjenica i možebitne sportske izvedbe. Informacija o bateriji nema, osim što bi trebala omogućiti doseg do 450 km.

Volkswagen ID. 2 all_02

Unutrašnjost izgleda prilično kvalitetno i puno bolje nego kod modela ID.3, a novost je veći zaslon ispred vozača, tj. digitalne instrumente s više informacija. Također, u unutrašnjosti će se koristiti samo reciklirani materijali. Volkswagen ima dobru ideju, samo treba vidjeti hoće li je na kraju sprovesti u djelo.

Ključne riječi:
budućnost EV ID. 2all koncept Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.