Vidiauto Novosti Najave LG i kibernetička sigurnost vozila

Autor: IR Objavljeno: 22.02.2023. 05:44

LG ispunjava posljednje globalne standarde u kibernetičkoj sigurnosti vozila

LG i kibernetička sigurnost vozila

Inovacije kompanije LG sukladne su sa standardom ISO/SAE 21434 za kibernetičku sigurnost vozila.

LG objavio je da je potvrđena sukladnost njegovih komponenti vozila sa standardom ISO/SAE 21434 koji je temelj propisa br. 155 (UN R155)  Gospodarske komisije Ujedinjenih naroda za Europu (UNECE – United Nations Economic Commission for Europe). Riječ je o standardnoj mjeri kibernetičke sigurnosti u automobilima koja od proizvođača vozila i dijelova zahtijeva korištenje certificiranih sustava upravljanja kibernetičkom sigurnosti za zaštitu od hakera i drugih kibernetičkih prijetnji. Certifikat je kompaniji dodijelio TÜV Rheinland, vodeća globalna organizacija za certificiranje, s obzirom na to da njezini sustavi upravljanja kibernetičkom sigurnosti ispunjavaju najviše standarde za digitalnu sigurnost.

LG-Vehicle-Cybersecurity-01-1

Propisi UNECE-a o kibernetičkoj sigurnosti vozila, uključujući propis UN R155, uspostavljeni su kako bi se kod aktualnih i budućih modela automobila smanjio sve veći rizik od kibernetičkih napada. Budući da vozila danas pristupaju velikoj količini podataka, prikupljaju ih i pohranjuju, kibernetička sigurnost postala je glavni fokus automobilskog sektora. U zemljama Europske unije proizvođači automobila moraju primijeniti sustave upravljanja kibernetičkom sigurnošću (CSMS – Cybersecurity Management Systems) i dobiti odobrenje za tip vozila (VTA – Vehicle Type Approval) kako bi svoje proizvode mogli staviti na tržište, a slična su pravila stupila na snagu i izvan Europske unije, primjerice u Sjevernoj Americi i Aziji.

Verifikacija CSMS sustava igra ključnu ulogu kad je riječ o konkurentnosti automobilskih dijelova. Glavni proizvodi LG-a, poput infotainment sustava (IVI) i telematike, ispunjavaju stroge zahtjeve kibernetičke sigurnosti koje standard ISO/SAE 21434 postavlja u skladu s propisom UN R155, što znači da LG opskrbljuje partnere u automobilskoj industriji visokosigurnim i pouzdanim rješenjima za mobilnost koja zadovoljavaju ili nadmašuju najnovije standarde. Zahvaljujući značajnom iskustvu u razvoju i upravljanju procesima kibernetičke sigurnosti LG može brzo odgovoriti na nove standarde, ostvarujući jasnu prednost u odnosu na druge igrače u industriji.

lg security_02

LG-jev certificirani CSMS jača povjerenje prema ranjivim komponentama vozila i rješenjima u proizvodnji automobila, a kompanija će ubuduće blisko surađivati s klijentima na testiranju kibernetičke sigurnosti vozila koja koriste LG-jeva rješenja kako bi ih zaštitila od kibernetičkih prijetnji tijekom njihovog operativnog vijeka. „Iskreno čestitamo LG-u na dobivanju certifikata sustava upravljanja kibernetičkom sigurnošću prema ISO/SAE 21434“, izjavio je Frank Juettner, predsjednik Uprave i direktor korejskog TÜV Rheinlanda. „Automobilska industrija transformirala se tijekom prošlog desetljeća kako bi zadovoljila potražnju za naprednim vozilima. Jačanje zaštite od kibersigurnosnih prijetnji u konačnici koristi i korisnicima i proizvođačima automobila, a ovaj se certifikat može smatrati preventivnim odgovorom LG-a kojim pokazuje da se priprema za sigurnost na budućem automobilskom tržištu.“

„U doba softverski definiranih vozila sposobnost pružanja pouzdane kibernetičke sigurnosti igrat će sve veću ulogu u automobilskoj industriji“, istaknuo je Eun Seok-hyun, predsjednik tvrtke LG Vehicle component Solutions (VS). „Certificiranje usklađenosti sa standardom ISO/SAE 21434 pokazuje da se možemo prilagoditi i brzo odgovoriti na nove propise usmjerene na zaštitu vozila i putnika od kibernetičkih napada.“

Ključne riječi:
budućnost LG sigurnost
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.