Vidiauto Novosti Najave eCitaro s Toyotinim gorivnim člancima

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.05.2022. 04:54

Toyotini moduli gorivnih članaka u Daimlerovim autobusima

eCitaro s Toyotinim gorivnim člancima

Toyotini moduli gorivnih članaka ubuduće će se naći u Daimlerovim električnim autobusima eCitaro, a koji će omogućiti veći doseg autobusa.

Toyota će isporučivati svoje module gorivnih članaka (TFCM) za nove gradske autobuse tvrtke Daimler Buses - Mercedes-Benz eCitaro Range Extender. Daimler Buses dio je Daimler Truck grupe, a TFCM2-F-60 je druga generacija modula koji proizvodi snagu od 60 kW i može se lako integrirati u krov autobusa, s baterijom i spremnicima za vodik. Glavna prednost Toyotine tehnologije gorivnih članaka je da se doseg potpuno električnog autobusa može u gradskom prometu povećati na oko 400 km za standardni autobus i do 350 km za zglobne autobuse. Kombinacija baterije i gorivnih članaka za povećanje dometa eliminira potrebu za međupunjenjima tijekom vožnji.

eCitaro-Toyota-gorivni-članci_02

Inženjeri Toyota Motor Europe će podržati cjelokupni dizajn sustava i integraciju modula u autobuse kako bi se osigurala optimalna učinkovitost, snaga i vijek trajanja. Učinkovitost jedinice i u zahtjevnim uvjetima rada rezultira relativno niskom potrošnjom vodika u odnosu na proizvedenu energiju. S integriranim pretvaračem napona TFCM radi u rasponu napona od 450 do 700 V i najučinkovitije na oko 30 kW.

eCitaro-Toyota-gorivni-članci_03

U skladu sa svojom vizijom dekarboniziranog društva i inicijativom Beyond Zero, Toyota potiče primjenu svoje tehnologije vodikovih gorivnih članaka i dalje od osobnih automobila, uključujući teške kamione, male kamione za dostavu, brodove i autobuse. Kako bi ostvarila ovaj cilj, Toyota uspostavlja partnerstvo s nekoliko europskih kompanija koje dijele istu viziju mobilnosti. Objedinjavanje svih vrsta primjena vodika oko jedinstvene infrastrukture podržat će razvoj sustava u kojima se mobilnost vodika može i dalje proširiti.

eCitaro-Toyota-gorivni-članci_01

“Oduševljeni smo suradnjom s Daimler autobusima i drago nam je vidjeti da se naše aktivnosti promocije vodikovih tehnologija u Europi nastavljaju širiti. Toyota je predana postizanju društva bez ugljičnog otiska i vjerujemo da je vodik jedan od ključnih pokretača budućeg dekarboniziranog društva“, izjavio je Matt Harrison, predsjednik i izvršni direktor Toyote Motor Europe.

Ključne riječi:
autobus Daimler eCitaro električni autobus Mercedes Toyota zglobni autobus
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.