Vidiauto Novosti Najave eCitaro s Toyotinim gorivnim člancima

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.05.2022. 04:54

Toyotini moduli gorivnih članaka u Daimlerovim autobusima

eCitaro s Toyotinim gorivnim člancima

Toyotini moduli gorivnih članaka ubuduće će se naći u Daimlerovim električnim autobusima eCitaro, a koji će omogućiti veći doseg autobusa.

Toyota će isporučivati svoje module gorivnih članaka (TFCM) za nove gradske autobuse tvrtke Daimler Buses - Mercedes-Benz eCitaro Range Extender. Daimler Buses dio je Daimler Truck grupe, a TFCM2-F-60 je druga generacija modula koji proizvodi snagu od 60 kW i može se lako integrirati u krov autobusa, s baterijom i spremnicima za vodik. Glavna prednost Toyotine tehnologije gorivnih članaka je da se doseg potpuno električnog autobusa može u gradskom prometu povećati na oko 400 km za standardni autobus i do 350 km za zglobne autobuse. Kombinacija baterije i gorivnih članaka za povećanje dometa eliminira potrebu za međupunjenjima tijekom vožnji.

eCitaro-Toyota-gorivni-članci_02

Inženjeri Toyota Motor Europe će podržati cjelokupni dizajn sustava i integraciju modula u autobuse kako bi se osigurala optimalna učinkovitost, snaga i vijek trajanja. Učinkovitost jedinice i u zahtjevnim uvjetima rada rezultira relativno niskom potrošnjom vodika u odnosu na proizvedenu energiju. S integriranim pretvaračem napona TFCM radi u rasponu napona od 450 do 700 V i najučinkovitije na oko 30 kW.

eCitaro-Toyota-gorivni-članci_03

U skladu sa svojom vizijom dekarboniziranog društva i inicijativom Beyond Zero, Toyota potiče primjenu svoje tehnologije vodikovih gorivnih članaka i dalje od osobnih automobila, uključujući teške kamione, male kamione za dostavu, brodove i autobuse. Kako bi ostvarila ovaj cilj, Toyota uspostavlja partnerstvo s nekoliko europskih kompanija koje dijele istu viziju mobilnosti. Objedinjavanje svih vrsta primjena vodika oko jedinstvene infrastrukture podržat će razvoj sustava u kojima se mobilnost vodika može i dalje proširiti.

eCitaro-Toyota-gorivni-članci_01

“Oduševljeni smo suradnjom s Daimler autobusima i drago nam je vidjeti da se naše aktivnosti promocije vodikovih tehnologija u Europi nastavljaju širiti. Toyota je predana postizanju društva bez ugljičnog otiska i vjerujemo da je vodik jedan od ključnih pokretača budućeg dekarboniziranog društva“, izjavio je Matt Harrison, predsjednik i izvršni direktor Toyote Motor Europe.

Ključne riječi:
autobus Daimler eCitaro električni autobus Mercedes Toyota zglobni autobus
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs