Vidiauto Novosti Najave Toyota Yaris je Hrvatski auto godine

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 01.02.2021. 05:00

Toyota Yaris je Hrvatski automobil 2021. godine

Toyota Yaris je Hrvatski auto godine

Nova Toyota Yaris se okitila titulom ''Hrvatski automobil 2021. godine'', a pobjednika je izabrala ekspertna skupina Prometni stručnjaci.

Ekspertna skupina Prometni Stručnjaci, sastavljena od istaknutih pojedinaca u području cestovnog prometa proglasila je Toyotu Yaris za Hrvatski automobil 2021. godine, koja dobiva i nagradu Zlatni kotač. ''Nova Toyota Yaris donosi bitne iskorake u funkcionalnosti, učinkovitosti i sigurnosti u B-segmentu (gradskoj klasi automobila), proizvod je tvrtke s dugogodišnjim ugledom najveće kvalitete i pouzdanosti, a uspješan dizajn djelo je Hrvata Marija Majdandžića. Od svih ovogodišnjih noviteta, Toyota Yaris nudi najviše po kriterijima prilagođenim mogućnostima hrvatskih kupaca.'', istakao je Željko Marušić, koordinator ekspertne skupine Prometni stručnjaci.

2021 Toyota Yaris Hybrid Premiere_04

Osim upravo primljenog Zlatnog kotača za auto godine 2021,  Toyota Yaris je proglašena najboljim gradskim automobilom za 2021. godinu od strane medija i publike  TV Automagazina, a činjenica da je Toyota Yaris u konkurenciji za prestižnu nagradu ''CAR OF THE YEAR'' potvrđuje da se radi o izvrsnom automobilu. Javnost je prepoznala Toyota Yaris kao jedan od najvažnijih noviteta na hrvatskom tržištu, a tome svakako doprinosi činjenica da je za njegov atraktivan izgled najzaslužniji upravo Hrvat, g. Mario Majdandžić iz Toyotina europskog studija ED2.  Mario Majdandžić zaslužan za jedinstveni koncept novog Yarisa, a inspiraciju je pronašao promatrajući čvrstu formu dizajna skulpture bika, koja odaje neiscrpnu snagu u svakom svom pokretu.

2021 Toyota Yaris Hybrid Premiere_01

Najnovija, četvrta generacija Toyote Yaris uživa vodeći položaj na području tehnologije hibridnih vozila. Yaris nove generacije troši manje goriva, ima manju emisiju štetnih plinova te značajno poboljšanu sposobnost vožnje samo na električni pogon, i to većom brzinom te na veće udaljenosti. Zahvaljujući naprednom sustavu sigurnosti Toyota Safety Sense koji je u Yarisu dio standardne opreme, ovo je najsigurniji gradski automobil na svijetu, osim toga Yaris je  prva  Toyota opremljena središnjim zračnim jastucima koji sprečavaju međusobni sudar vozača i suvozača prilikom bočnog sudara.

2021 Toyota Yaris Hybrid Premiere_03

Dodijeljeno je i posebno priznanje za PR godine - ''Zlatna plaketa za odnose s javnošću 2020'' pripala je gđi. Ivani Bučanac Jeleković, Voditeljici odnosa s javnošću tvrtke Toyota Croatia d.o.o. Ovo je priznanje od posebnog značaja jer je uručeno u godini u kojoj Ivana Bučanac Jeleković obilježava 20 godina rada u Toyota Croatia.

Ključne riječi:
auto godine Hrvatski auto godine Toyota Yaris
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.