Vidiauto Novosti Najave 2022 Mazda2 dobiva dorađene motore

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 18.08.2021. 06:44

2022 Mazda2 s dorađenim motorom i blagom hibridnom tehnologijom 

2022 Mazda2 dobiva dorađene motore

Mazda je pripremila promjene za svoj najmanji model 2, a tiču se dorađenog 1,5-litrenog motora, dodavanje blage hibridne tehnologije, a tu je i poseban model Homura Special Edition.

I dok se čeka potpuno nova generacija ''dvojke'', Mazda je pripremila dorađenu izvedbu koja dolazi kao 2022 model, a odnosi se na dorađene motore, ali i na posebnu izvedbu Homura Special Edition, koja ima veliki uspjeh na domaćem tržištu, a sada će se nuditi i na europskom tržištu.

2027_Mazda2_IPM5_GERLHD_7

Homura Special Edition donosi crne poklopce retrovizore i 16-inčne aluminijske naplatke, dok se u unutrašnjosti mogu naći crna sjedala i obloge na vratima, te šavovi s crvenim koncem kao i crveni obrub ventilacijskih otvora. Tu su i dvije nove boje – Platinum Quartz i Deep Crimson.

2022_Mazda2_Homura-Special-Edition_int_2

Uz to, Mazda Connect sustav sada podržava Android Auto i bežični Apple CarPlay već od osnovnog modela, a poboljšana je i zvučna izolacija. Tu je i grijani volan te unutrašnji retrovizor s automatskim zatamnjivanjem.

2022_Mazda2_Homura-Special-Edition_still_2

Dorađen je i 1,5-litreni Skyactiv-G motor koji sada troši do 6,8 % manje, a u ponudi su izvedbe sa 75 i 90 KS u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem, dok je snažnija inačica dostupna i s automatskim mjenjačem. U ponudi je i e-Skyactiv G 90 i 115 KS s ručnim mjenjačem, koji su dostupni u MHEV izvedbi, odnosno kao blagi hibridi. Svakako treba spomenuti kako je Mazda doradila i ovjes.

2022_Mazda2_IPM5_GERLHD_4

LED prednja svjetla su sada standardna na svim inačicama, dok su adaptivna LED svjetla u dodatnoj opremi, a u opciji su i sustavi za prepoznavanje znakova, za zadržavanje vozila unutar trake i sustav kamera u 360 stupnjeva s prednjim parking senzorima. Dorađena Mazda2 na tržište stiže na jesen, a cijene se ne bi trebale puno mijenjati od trenutnih.

Ključne riječi:
blagi hibrid facelift Mazda 2
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs