Vidiauto Novosti Najave Novi dizajn za novu generaciju Minija

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 29.12.2020. 06:09

Budućnost 

Izgleda kako će novi Mini imati puno moderniji dizajn

Novi dizajn za novu generaciju Minija

Nova generacija Minija se očekuje tijekom 2023. godine, no prema izjavama Bernda Körbera iz Minija, moguće je kako će dizajn novog Minija biti potpuno drugačiji.

Moderni modeli Minija donose onu poznatu ''retro vibru'' i bez obzira koju generaciju modela Mini pogledate, odmah znate o čemu je riječ. Često se Mini uspoređuje s Porscheom 911, jer su oba modela ikone svojih proizvođača i teško ih je puno promijeniti, jer su kupci navikli na dizajnerske linije.

Mini Electric Concept_04

No Bernd Körber, direktor u Miniju, kako će nasljednik trovratne izvedbe Minija biti predstavljen tijekom 2023. godine i kako će se napraviti najveći korak naprijed u dizajnu u posljednjih 20 godina. A da će to biti vrlo teško govore i izjave Olivera Heilmera, glavnog dizajnera, koji bi želio biti oprezniji oko dizajna i ne raditi prevelike korake.

Mini Electric Concept_03

Prema dosadašnjim saznanjima novi Mini bi dimenzijama mogao biti manji od aktualne generacije, a nudit će se u nekoliko električnih izvedbi, no u ponudi će i dalje ostati modeli s motorima s unutarnjim izgaranjem.

Mini Vision Urbanaut Concept

Uz novi Mini s 3 vrata, priprema se i novi Countryman, a kako bi u budućnosti mogli izgledati novi Mini modeli može se vidjeti na modelu Vision Urbanaut EV Concept. Naravno, s njega će se koristiti dizajnerski detalji, no osnovne linije ili dizajnerski detalji će se sigurno koristiti u budućim modelima. Sad preostaje samo čekanje do prvih službenih fotografija, pa da vidimo hoće li nas Mini šokirati ili ugodno iznenaditi.

Ključne riječi:
budućnost Countryman električni automobil EV Mini
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 2. prosinac 1902.

12-2-1902 Prvi V8 motor

Prvi V8 motor

Prvi V8 motor patentirao je u Francuskoj Leon-Marie-Joseph-Clement Levavasseur. Danas je V8 najčešće korišteni oblik motora kada su u pitanju sportski ili veliki luksuzni automobili.

vs