Vidiauto Novosti Autobiz Hrvati žele više sigurnosti na cesti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.07.2020. 05:04

Istraživanje 

Hrvati žele više sigurnosti na cesti

Hrvati žele više sigurnosti na cesti

Rezultati ankete u kojoj je Goodyear proučavao odnos prema vozilima i vožnji u budućnosti pokazali su da Hrvatima u vožnji najviše nedostaju informacije koje bi u realnom vremenu poboljšale sigurnost u prometu i spriječile eventualne prometne nesreće.

Kratku internetsku anketu proveo je Goodyear uz uporabu aplikacije Facebook Messenger u kojoj je brbljavi robot Goody sudionike vodio kroz interaktivnu priču Utrka svih utrka. Sudionici su u ulozi natjecatelja ušli u 23. stoljeće, dokazali se na najvećoj automobilskoj utrci svih vremena i odgovarali na pitanja o budućoj mobilnosti. Ispitivan je odnos Hrvata prema vozilima i vožnji ubuduće, a istodobno su istraživane i aktualne kupovne navike i želje vozača u vezi s razvojem tehnologije, odnosno s dobivanjem informacija koje bi pozitivno utjecale na vozno iskustvo.

Goodyear reCharge

Kao najkorisnije i najvažnije savjete 44 % Hrvata prepoznalo je informacije koje bi u realnom vremenu poboljšale sigurnost u prometu i spriječile eventualne prometne nesreće, a na drugo mjesto su s 33 % postavili informacije o kontroli tlaka i najbližim mjestima gdje se gume mogu napumpati. Ta briga ubuduće možda više neće postojati jer će Goodyearova najnovija konceptna guma reCharge s nepneumatskom konstrukcijom posve ukloniti potrebu za provjeravanjem tlaka i moguće komplikacije zbog probušene gume. Kao manje važne savjete sudionici ispitivanja odabrali su informacije o prometnim zastojima i alternativnim putovima te informacije o najbližim parkiralištima, koje su postigle samo jedan posto.

Goodyearova najnovija konceptna guma reCharge

Omiljenost internetske kupnje u posljednjim godinama raste i u Hrvatskoj, što potvrđuju i rezultati ispitivanja. Čak 40 % sudionika odgovorilo je da bi gume radije naručili na internetu, osobito kad bi prodavač na adresi naručitelja obavio i zamjenu guma. Kupnja guma i zamjena u ovlaštenom servisu još uvijek prednjači, ali se razlika sve više smanjuje. Ispitivanje je ujedno pokazalo da čak 79 % Hrvata smatra kako će se osobna vozila u našoj budućnosti kretati zrakom. Hrvati su također skloni alternativama benzinskih vozila jer bi u slučaju slobodnog izbora većina odabrala električne (34 %) ili hibridne (31 %) automobile, a 35 % odlučilo bi se za benzinske. Puno su manje oduševljeni dijeljenim prijevozima, za njih bi se naime odlučilo samo 13 % ispitanika. 

Goodyear reCharge_03
Ključne riječi:
budućnost Goodyear gume reCharge
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.