Vidiauto Novosti Autobiz Hrvati žele više sigurnosti na cesti

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 28.07.2020. 05:04

Istraživanje 

Hrvati žele više sigurnosti na cesti

Hrvati žele više sigurnosti na cesti

Rezultati ankete u kojoj je Goodyear proučavao odnos prema vozilima i vožnji u budućnosti pokazali su da Hrvatima u vožnji najviše nedostaju informacije koje bi u realnom vremenu poboljšale sigurnost u prometu i spriječile eventualne prometne nesreće.

Kratku internetsku anketu proveo je Goodyear uz uporabu aplikacije Facebook Messenger u kojoj je brbljavi robot Goody sudionike vodio kroz interaktivnu priču Utrka svih utrka. Sudionici su u ulozi natjecatelja ušli u 23. stoljeće, dokazali se na najvećoj automobilskoj utrci svih vremena i odgovarali na pitanja o budućoj mobilnosti. Ispitivan je odnos Hrvata prema vozilima i vožnji ubuduće, a istodobno su istraživane i aktualne kupovne navike i želje vozača u vezi s razvojem tehnologije, odnosno s dobivanjem informacija koje bi pozitivno utjecale na vozno iskustvo.

Goodyear reCharge

Kao najkorisnije i najvažnije savjete 44 % Hrvata prepoznalo je informacije koje bi u realnom vremenu poboljšale sigurnost u prometu i spriječile eventualne prometne nesreće, a na drugo mjesto su s 33 % postavili informacije o kontroli tlaka i najbližim mjestima gdje se gume mogu napumpati. Ta briga ubuduće možda više neće postojati jer će Goodyearova najnovija konceptna guma reCharge s nepneumatskom konstrukcijom posve ukloniti potrebu za provjeravanjem tlaka i moguće komplikacije zbog probušene gume. Kao manje važne savjete sudionici ispitivanja odabrali su informacije o prometnim zastojima i alternativnim putovima te informacije o najbližim parkiralištima, koje su postigle samo jedan posto.

Goodyearova najnovija konceptna guma reCharge

Omiljenost internetske kupnje u posljednjim godinama raste i u Hrvatskoj, što potvrđuju i rezultati ispitivanja. Čak 40 % sudionika odgovorilo je da bi gume radije naručili na internetu, osobito kad bi prodavač na adresi naručitelja obavio i zamjenu guma. Kupnja guma i zamjena u ovlaštenom servisu još uvijek prednjači, ali se razlika sve više smanjuje. Ispitivanje je ujedno pokazalo da čak 79 % Hrvata smatra kako će se osobna vozila u našoj budućnosti kretati zrakom. Hrvati su također skloni alternativama benzinskih vozila jer bi u slučaju slobodnog izbora većina odabrala električne (34 %) ili hibridne (31 %) automobile, a 35 % odlučilo bi se za benzinske. Puno su manje oduševljeni dijeljenim prijevozima, za njih bi se naime odlučilo samo 13 % ispitanika. 

Goodyear reCharge_03
Ključne riječi:
budućnost Goodyear gume reCharge
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 3. prosinac 1979.

12-3-1979 Kraj Pacera

Kraj Pacera

Tvrtka AMC proizvodi posljednji Pacer. Automobil neobičnog futurističkog dizajna postao je vrlo popularan radi, za američke standarde, niske potrošnje goriva. Pacer je novim generacijama postao poznat po filmu Wayne's world u kojem ga vozi Garth.

vs