Vidiauto Novosti Autobiz Nissan omogućio plaćanje parkinga strujom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.08.2020. 06:09

Budućnost 

Nissan je omogućio plaćanje parkinga električnom energijom

Nissan omogućio plaćanje parkinga strujom

Vlasnici električnih vozila mogu platiti parking otpuštanjem energije kad posjete novi Paviljon Nissana u Yokohami, koji je za javnost otvoren 1. kolovoza.

Nissan svojim kupcima daje još jedan razlog zbog kojeg će voljetii svoj električni automobil: mogućnost plaćanja parkinga električnom energijom. Kad posjete izložbeni prostor Nissana u Yokohami, vozači električnih vozila prvi će put ikada moći otpustiti dio električne energije iz baterije svojeg automobila kako bi platili parking. Prostor je otvoren za javnost 1. kolovoza.

200731-01_Nissan_Pavilion-002-source

Taj je sustav plaćanja tek jedna od brojnih inovacija koje kupci mogu doživjeti u Paviljonu, stvorenom da bi se pokazalo kako nas Nissan vodi u bolji svijet. Posjetitelji mogu kušati specijalitete u Nissanovu kafiću Chaya Cafe koji se napaja energijom iz električnih automobila Nissan Leaf i solarnom energijom. Mogu iskusiti i virtualne doživljaje koji će im omogućiti da osjete uzbuđenje uličnih utrka Formule E na električni pogon ili se odvesti na vožnju u novom električnom crossoveru Nissan Ariya.

200731-01_Nissan_Pavilion-029-source

Paviljon se proteže na 10.000 m2, ne stvara štetne emisije, opremljen je solarnim pločama i opskrbljuje se obnovljivom hidroelektričnom energijom. ''Kupci u Paviljonu mogu vidjeti, osjetiti i nadahnuti se našom vizijom društva i mobilnosti u bliskoj budućnosti,'' izjavio je direktor Nissana Makoto Uchida. ''Kako cijeli svijet bude prelazio na električnu mobilnost, električna vozila postat će sve važniji dio društva, a ne samo prijevozno sredstvo.''

200731-01_Nissan_Pavilion-010-source

Nissan je svoj prvi serijski električni automobil bez emisija, Nissan Leaf, predstavio 2010. Društvo je otad sklopilo partnerstva s vladama i poduzećima diljem svijeta kako bi se raširila upotreba električnih vozila. Tehnologije Nissan Energy Share i Nissan Energy Storage omogućuju pohranjivanje, dijeljenje i prenamjenu električne energije iz baterija električnih vozila, na primjer za potrebe napajanja kućanstava ili poslovnih objekata, kao što je kafić u Nissanovu Paviljonu koji nije spojen na električnu mrežu. Nissan je u Japanu sklopio ugovore s lokalnom vlasti radi upotrebe vozila Leaf kao mobilnih baterija koje mogu osiguravati energiju u slučaju prirodnih katastrofa. Među ostalim partnerstvima, valja istaknuti i ono u okviru kojeg Nissan iskorištava stare baterije iz električnih vozila za napajanje uličnih svjetiljki. U okviru svojeg plana preobrazbe Nissan NEXT, društvo namjerava proširiti svoju globalnu ponudu električnih vozila i vozila s električnim motorom, uključujući e-POWER. Nissan namjerava prodati više od milijun vozila s električnim pogonom godišnje do kraja fiskalne godine 2023.

200731-01_Nissan_Pavilion-014-source

Posjetitelji Paviljona mogu doživjeti i druge inovacije uz tehnologije Nissan Energy. To uključuje napredni sustav za pomoć u vožnji ProPILOT i Nissanovu tehnologiju ''nevidljivo u vidljivo'' (I2V) koja povezuje informacije iz stvarnog i virtualnog svijeta kako bi pomogla vozačima. Djeci i odraslima omogućeno je da u dvorani Paviljona odigraju virtualni teniski meč s osvajačicom Grand Slama i ambasadoricom marke Nissan Naomi Osakom te tako nauče sve o tehnologiji I2V čija će ugradnja u bliskoj budućnosti omogućiti praktičniju i ugodniju vožnju.

200731-01_Nissan_Pavilion-020-source

Ispred Paviljona smješten je Mobility Hub, točka na kojoj se nude brojne usluge, uključujući dijeljenje električnih vozila i najam bicikala. Riječ je o uslugama koje nude Nissan i lokalna zajednica u cilju osiguravanja veće slobode mobilnosti. Nissanov paviljon nalazi se u blizini globalnog sjedišta društva u Yokohami, a bit će otvoren za posjetitelje od 1. kolovoza do 23. listopada. Posjetiti ga možete i virtualno putem linka: https://www.thenissannext.com/en/virtual-tour.html

Ključne riječi:
Ariya budućnost električni automobil Leaf Nissan Nissan Paviljon
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.