Vidiauto Novosti Najave Prikazan Jeep Grand Wagoneer Concept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.09.2020. 06:35

Koncept 

Predstavljen je Jeep Grand Wagoneer Concept

Prikazan Jeep Grand Wagoneer Concept

Jeep je prikazao Grand Wagoneer Concept, koji će se na tržištu naći kao modelska godina 2022., a prema viđenom, serijska izvedba se ne bi trebala mijenjati u odnosu na koncept.

Kada se spomene koncept, svi odmah pomisle na neki futuristički dizajniran automobil koji se nikada neće naći u serijskoj proizvodnji u takvom obliku, no kod novog Jeep Grand Wagoneer koncepta, riječ je o nečem sasvim drugačijem. Naime, iako je službeno koncept, vjerojatno će 99,9 % prikazanog biti i na serijskom modelu.

2021 Jeep Grand Wagoneer Concept 01

Svakako treba spomenuti kako je model Grand Wagoneer legendarni model na tržištu SAD-a, a prvi puta se pojavio 1962. godine, te bi u svom klasičnom obliku model bio ugašen 1991. godine. Doduše, kratko vrijeme se nudio i kasnije, 1993. godine, no to je ustvari bio top model Grand Cherokeeja.

2021 Jeep Grand Wagoneer Concept 05

No vratimo se mi na novi koncept koji je jučer predstavljen, a koji donosi karakterističnu Jeep masku koja je sada ukomponirana s prednjim svjetlima, a iznad nje je brendiran naziv Wagoneer. Bočno gledajući, Grand Wagoneer izgleda prilično ''kockasto'', no to je napravljeno kako bi bilo dovoljno prostora za sedam putnika, koliko će ih stati u ovaj model.

2021 Jeep Grand Wagoneer Concept 06

Straga su ugrađena prilično tanka LED svjetla koja se gotovo spajaju po srediti karoserije iznad tablice, a tu su i 24-inčni aluminijski naplatci koji će sigurno biti nešto manji na serijskom modelu. Krov je crne boje, dok mu je sredina staklena, a staklo se proteže čitavom dužinom kabine.

2021 Jeep Grand Wagoneer Concept 04

Pogonski motori za sada nisu objavljeni, a Grand Wagoneer bi trebao dobiti plug-in hibridni pogon snage oko 450 KS, dok će na domaćem tržištu u Americi biti dostupan i s V8 benzinskim motorom. Već je najavljeno i kako će biti ponuđene izvedbe samo sa stražnjim pogonom, kao i s pogonom na sve kotače.

2021 Jeep Grand Wagoneer Concept 02

Unutrašnjost je moderno dizajnirana i nudi niz zaslona koje možemo vidjeti po čitavoj kabini, a glavni multimedijski zaslon će biti dijagonale 12,1 inča. Prostora bi trebalo biti dovoljno na svim sjedalima, pa čak i na dva u trećem redu, no tamo se ionako voze djeca, pa ne bi trebalo biti problema. Serijska izvedba stiže do kraja sljedeće godine, a nudit će se kao povoljniji Wagoneer i kao luksuzniji Grand Wagoneer.

Ključne riječi:
Grand Wagoneer Jeep koncept Plug-in hibrid SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 18. srpanj 1948.

Prva pobjeda najvećeg

Najveći vozač u povijesti Formule 1 Juan Manuel Fangio nastupio je u svojoj prvoj utrci te završio kao 12. Iako je tada imao već 27 godina Fangio je do kraja karijere (1957.) nanizao pet naslova svjetskog prvaka.

vs

.::.