Vidiauto Novosti Najave Električna prerada Chevrolet K5 Blazer-E

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.11.2020. 05:51

Prerade 

Napravi električni auto od starog V8 SUV-a: Chevrolet K5 Blazer-E

Električna prerada Chevrolet K5 Blazer-E

Za ovogodišnji virtualni salon SEMA360, Chevrolet je pripremio zanimljiv koncept klasičnog modela K5 Blazer iz 1977. godine kojeg se lako pretvara u električno vozilo.

Radi aktualne situacije SEMA se seli na internet i dobiva naziv SEMA360, a baš za tu prigodu Chevrolet je predstavio zanimljiv koncept K5 Blazer-E. Riječ je o električnoj preradi ovog klasičnog terenca, a već u drugoj polovici sljedeće godine bi se taj paket eCrate trebao naći i u prodaji.

SEMA-ChevroletPerformance-K5-Blazer-E-04

eCrate je paket koji Chevrolet želi prodavati entuzijastima koji ovaj klasik žele pretvoriti u električno vozilo, a paket je osmišljen tako da se ne dira nikakav vanjski izgled, već se sve promjene nalaze ''ispod lima''.

SEMA-ChevroletPerformance-K5-Blazer-E-02

No da bi mogli napraviti električni automobil od Blazera, prvo je potrebno izvaditi stari V8 motor koji ima 175 KS, trobrzinski automatski mjenjač, ispušni sustav i spremnik goriva. Nakon toga se ugrađuje električni sustav iz modela Bolt EV.

SEMA-ChevroletPerformance-K5-Blazer-E-07

Snaga električnog motora je 200 KS i nudi 360 Nm okretnog momenta, a baterija kapaciteta 60 kWh se ugrađuje u stražnji dio vozila. Dodatno se ugrađuje i električni servo volan kao i dodatni pokazivači na instrument ploči koji pokazuju trenutnu napunjenost baterije.

SEMA-ChevroletPerformance-K5-Blazer-E-05

Naravno, ako se ovo pokaže kao uspješan projekt, razmišlja se ponuditi sličan paket i za ostale klasične modele, a ponekad se čini kako se Chevrolet više ''brine'' za klasične modele nego za buduća vozila.

SEMA-ChevroletPerformance-K5-Blazer-E-01

Osim toga, na pameti su im i dodatni eCrate paketi sa snažnijim motorima i baterijom, a u planu je i integracija Ultium battery system tehnologijama koje razvijaju GM inženjeri.

Ključne riječi:
Blazer-E Chevrolet električni automobil K5 Blazer prerada SEMA
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.