Vidiauto Novosti Autobiz Rekordna prodaja električnih Renaulta

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.12.2020. 05:38

Tržište 

Renault je postao najprodavanija marka električnih automobila u Europi

Rekordna prodaja električnih Renaulta

Renault će 2020. zabilježiti kao godinu u kojoj je prodaja njihovih električnih vozila porasla za čak 80 %, a ujedno imaju i najprodavanije električno vozilo u Europi: Zoe!

Renault obara rekorde u prodaji svojih električnih vozila, a rast prodaje Renaulta na europskom tržištu električnih vozila ove godine do kraja studenog je 80 %! U tom je razdoblju prodano 95.985 električnih vozila. Osim toga, Renault Zoe je i najprodavaniji električni automobil u Europi.

2020 - Renault Electric LCV range

Treća generacija modela Zoe predstavljena je prošle godine, a ove godine je prodan u 84.000 primjeraka, što je čak dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Izgleda da su u Renaultu s modelom Zoe pogodili točno ono što europski kupci traže. Ove godine mu se pridružio i Twingo Electric koji je prodan u 1.760 primjeraka i time je postao referentni model u svojoj klasi. A ista stvar je i s modelom Twizy, koji je prodan u više od 3.100 primjeraka.

2020 - RENAULT E-TECH and Z.E. range

No da ne bi sve ostalo samo na putničkim vozilima, Renault ima i najprodavanije električno gospodarsko vozilo – Kangoo Z.E. koji je prodan u 8.498 primjeraka, a već je i najavljena nova generacija koja dolazi na proljeće iduće godine i koja će pridonijeti još boljoj prodaji.

2020 - 40 years of Renault MASTER

Dobro stoji i Master Z.E. s utovarnim kapacitetom od 3,5 tone, a sljedeće godine stiže i nova generacija Meganea u električnoj izvedbi, a već sad se nude i hibridi i plug-in hibridi Clio, Captur i Megane, a sljedeće godine stiže i Megane Conquest. Izgleda kako je Renaultova budućnost i više nego zelena!

Ključne riječi:
električni automobil EV Kangoo Z.E. Master Z.E. prodaja automobila Renault tržište Twingo Electric Twizy Zoe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. lipanj 1947.

6-21-1947 Prva Mille Miglia nakon rata

Prva Mille Miglia nakon rata

Na današnji dan 1947. godine započela je prva poslijeratna utrka Mille Miglia u Brescia, Italija, dvadeset godina nakon što je kreator Aymo Maggi dobio dozvolu za pokretanje utrke od Brescia do Rima i natrag...

vs

.::.