Vidiauto Novosti Autobiz Rekordna prodaja električnih Renaulta

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.12.2020. 05:38

Tržište 

Renault je postao najprodavanija marka električnih automobila u Europi

Rekordna prodaja električnih Renaulta

Renault će 2020. zabilježiti kao godinu u kojoj je prodaja njihovih električnih vozila porasla za čak 80 %, a ujedno imaju i najprodavanije električno vozilo u Europi: Zoe!

Renault obara rekorde u prodaji svojih električnih vozila, a rast prodaje Renaulta na europskom tržištu električnih vozila ove godine do kraja studenog je 80 %! U tom je razdoblju prodano 95.985 električnih vozila. Osim toga, Renault Zoe je i najprodavaniji električni automobil u Europi.

2020 - Renault Electric LCV range

Treća generacija modela Zoe predstavljena je prošle godine, a ove godine je prodan u 84.000 primjeraka, što je čak dvostruko više u odnosu na prošlu godinu. Izgleda da su u Renaultu s modelom Zoe pogodili točno ono što europski kupci traže. Ove godine mu se pridružio i Twingo Electric koji je prodan u 1.760 primjeraka i time je postao referentni model u svojoj klasi. A ista stvar je i s modelom Twizy, koji je prodan u više od 3.100 primjeraka.

2020 - RENAULT E-TECH and Z.E. range

No da ne bi sve ostalo samo na putničkim vozilima, Renault ima i najprodavanije električno gospodarsko vozilo – Kangoo Z.E. koji je prodan u 8.498 primjeraka, a već je i najavljena nova generacija koja dolazi na proljeće iduće godine i koja će pridonijeti još boljoj prodaji.

2020 - 40 years of Renault MASTER

Dobro stoji i Master Z.E. s utovarnim kapacitetom od 3,5 tone, a sljedeće godine stiže i nova generacija Meganea u električnoj izvedbi, a već sad se nude i hibridi i plug-in hibridi Clio, Captur i Megane, a sljedeće godine stiže i Megane Conquest. Izgleda kako je Renaultova budućnost i više nego zelena!

Ključne riječi:
električni automobil EV Kangoo Z.E. Master Z.E. prodaja automobila Renault tržište Twingo Electric Twizy Zoe
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs