Vidiauto Novosti Najave Male dorade za kompaktni BMW M135i xDrive

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 25.10.2021. 04:34

BMW doradio svoj najsnažniji kompaktni model: M135i xDrive

Male dorade za kompaktni BMW M135i xDrive

Nove Individual boje i poboljšana vozna svojstva najveće su novosti koje je BMW predstavio na najsnažnijoj inačici svojeg kompaktnog modela serije 1.

Aktualna generacija BMW ''jedinice'' predstavljena je prije tri godine, a iz BMW-a stižu informacije o malenim, ali bitnim promjenama na najsnažnijoj izvedbi ovog modela, koji još uvijek nije predstavljen u najsnažnijoj M izvedbi, iako je Mercedes-Benz već predstavio najsnažniju izvedbu A-klase, a Audi novi S3.

BMW je doradio M135i xDrive_04

No trenutno najsnažniji kompakt ovog bavarskog proizvođača pokreće dvolitreni turbo benzinski motor koji razvija maksimalnu snagu od 225 kW/306 KS, a koji pritom nudi i 450 Nm okretnog momenta, a motor je uparen s 8-stupanjskim automatskim mjenjačem, dok je pogon na sve kotače. Puno ime ovog modela je M135i xDrive.

BMW je doradio M135i xDrive_02

Tako ovaj model postiže maksimalnu brzinu od 250 km/h, koja je elektronski ograničena, a pritom mu za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 4,8 sekundi, dok u prosjeku troši 7,3 litre benzina prema WLTP-u. Odnosno barem tako tvornica tvrdi.

BMW je doradio M135i xDrive_03

No sada su BMW stručnjaci doradili podvozje i amortizere, što je rezultiralo još boljim ležanjem, a dorada ima i na prednjoj i stražnjoj osovini, te ovaj model dolazi s mehaničkim diferencijalom s ograničavanjem proklizavanja.

BMW je doradio M135i xDrive_05

Serijski na ovom modelu dolaze 18-inčni aluminijski naplatci, dok su opcijski oni dijagonale 19 inča, koji se mogu dobiti u nekoliko različitih dizajna. A za još atraktivniji izgled se brinu i nove boje karoserije iz Individual serije, a na priloženim fotografijama je prikazana Sao Paolo žuta boja.

Ključne riječi:
BMW dorade Kompakt M135i xDrive
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs