Vidiauto Novosti Najave Najavljen novi elektrificirani Cupra SUV

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 30.03.2022. 04:38

Novi elektrificirani Cupra SUV stiže 2024. godine

Najavljen novi elektrificirani Cupra SUV

Novi elektrificirani Cupra SUV dolazit će i u izvedbama mHEV i PHEV, a PHEV izvedba će biti nove generacije sustava i nudit će oko 100 km autonomije na struju.

Marka Cupra je najavila kako priprema novi elektrificirani SUV, čija se premijera očekuje tijekom 2024. godine, a dolazi kao zamjena za model Ateca. Prema svemu sudeći, novi će SUV imati i novo ime, a dolazit će u elektrificiranim izvedbama.

Cupra new SUV_2

Tako se već sada najavljuju mHEV i PHEV izvedbe, odnosno izvedbe s blagim hibridom, ali i plug-in izvedba, koja će doći u novoj generaciji, a koja će nuditi autonomiju od oko 100 km s jednim punjenjem, što je i do 50 % više nego trenutni plug-in hibridi u toj kategoriji.

Cupra new SUV_3

Novi će se model proizvoditi u tvornici Györ, u Mađarskoj, usporedno s modelom Audi Q3 Sportback, a već se sada zna i kako će on biti dug oko 4,5 metara. To su trenutno i sve potvrđene informacije, dok se o svemu drugome samo može nagađati.

Cupra new SUV_1

Inače, Cupra je tijekom 2021. godine prodala 79.300 vozila, što je rast od 189 % u odnosu na 2020. godinu, a već za ovu su očekivanja o dvostruko većoj prodaji, odnosno prodaji od 160.000 primjeraka. Najprodavaniji model je Formentor, koji čini 70 % prodaje Cupre, a rečeno je i kako električni model Born ima dobar početak, s prodajom od 3300 primjeraka u prva dva mjeseca prodaje (studeni i prosinac 2021. godine).

Ključne riječi:
Cupra hibrid mHEV PHEV sportski SUV SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs