Vidiauto Novosti Najave Redizajn za luksuznu limuzinu Audi A8

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.11.2021. 04:33

Redizajniran je Audi A8, a u ponudi i dalje ostaje sportski S8

Redizajn za luksuznu limuzinu Audi A8

Redizajnirani Audi A8 donosi blago zategnute bore na karoseriju, nove tehnologije i izvedbe, a u ponudi ostaje i sportska S8 izvedba s 571 KS, a pogon na sve kotače dolazi u svim izvedbama.

Nakon četiri godine na tržištu stiglo je vrijeme da Audi dotjera svoj najveći model, limuzinu A8, koja je dostupna u standardnoj izvedbi, kao sportski S8 i kao produžena limuzina A8 L. Tu je i izvedba A8 L Horch koja je pak namijenjena samo kineskom tržištu.

Audi A8_02

Najveće promjene su vidljive sprijeda, gdje je A8 dobio nova svjetla, novu masku motora, ali i novi dizajn prednjeg branika. Sada je dojam još bolji i ekskluzivniji, a sve kako bi se ovaj model više isticao u odnosu na ostale modele ovog proizvođača.

Audi A8_01

Gledajući s boka, promjene se svode samo na nov dizajn aluminijskih naplataka, dok je straga A8 dobio redizajnirani branik, ali i nova OLED stražnja svjetla. A upravo ta tehnologija omogućuje budućim vlasnicima da sami izaberu svjetlosni potpis, a mogu izabrati između četiri dizajna.

Audi A8_03

Unutrašnjost donosi još luksuzniji dojam s kvalitetnijim materijalima, a tu je i Audi Virtual Cockpit, kao i opcijski head-up zaslon, te dva zaslona za putnike na stražnjim sjedalima. Ako izaberete L izvedbu, onda će i putnici straga profitirati s prostorom za noge.

Audi A8_04

U ponudi je trolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 340 KS, dok snažnija izvedba s 4,0-litrenim benzincem razvija maksimalnu snagu od 460 KS. Top izvedba S8 razvija maksimalnu snagu od 571 KS i nudi 800 Nm okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 100 km/h te izvedbe traje 3,8 sekundi.

Audi A8 L

Prodaja u Njemačkoj započinje već sljedećeg mjeseca, a poznate su i cijene koje startaju od 99.500 EUR za A8, odnosno od 144.800 EUR za S8.

Ključne riječi:
A8 Audi Limuzina S8
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs