Vidiauto Novosti Najave Redizajn za luksuznu limuzinu Audi A8

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 04.11.2021. 04:33

Redizajniran je Audi A8, a u ponudi i dalje ostaje sportski S8

Redizajn za luksuznu limuzinu Audi A8

Redizajnirani Audi A8 donosi blago zategnute bore na karoseriju, nove tehnologije i izvedbe, a u ponudi ostaje i sportska S8 izvedba s 571 KS, a pogon na sve kotače dolazi u svim izvedbama.

Nakon četiri godine na tržištu stiglo je vrijeme da Audi dotjera svoj najveći model, limuzinu A8, koja je dostupna u standardnoj izvedbi, kao sportski S8 i kao produžena limuzina A8 L. Tu je i izvedba A8 L Horch koja je pak namijenjena samo kineskom tržištu.

Audi A8_02

Najveće promjene su vidljive sprijeda, gdje je A8 dobio nova svjetla, novu masku motora, ali i novi dizajn prednjeg branika. Sada je dojam još bolji i ekskluzivniji, a sve kako bi se ovaj model više isticao u odnosu na ostale modele ovog proizvođača.

Audi A8_01

Gledajući s boka, promjene se svode samo na nov dizajn aluminijskih naplataka, dok je straga A8 dobio redizajnirani branik, ali i nova OLED stražnja svjetla. A upravo ta tehnologija omogućuje budućim vlasnicima da sami izaberu svjetlosni potpis, a mogu izabrati između četiri dizajna.

Audi A8_03

Unutrašnjost donosi još luksuzniji dojam s kvalitetnijim materijalima, a tu je i Audi Virtual Cockpit, kao i opcijski head-up zaslon, te dva zaslona za putnike na stražnjim sjedalima. Ako izaberete L izvedbu, onda će i putnici straga profitirati s prostorom za noge.

Audi A8_04

U ponudi je trolitreni turbo benzinac koji razvija maksimalnu snagu od 340 KS, dok snažnija izvedba s 4,0-litrenim benzincem razvija maksimalnu snagu od 460 KS. Top izvedba S8 razvija maksimalnu snagu od 571 KS i nudi 800 Nm okretnog momenta, a ubrzanje od 0 do 100 km/h te izvedbe traje 3,8 sekundi.

Audi A8 L

Prodaja u Njemačkoj započinje već sljedećeg mjeseca, a poznate su i cijene koje startaju od 99.500 EUR za A8, odnosno od 144.800 EUR za S8.

Ključne riječi:
A8 Audi Limuzina S8
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.