Vidiauto Novosti Najave Audi predstavio koncept Urbansphere

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 26.04.2022. 04:29

Kako zauzeti puno mjesta i prevesti malo ljudi: Audi Urbansphere koncept

Audi predstavio koncept Urbansphere

Kako u Audiju zamišljaju budućnost prijevoza u velikim gradovima pokazuje koncept Urbansphere, koji u 5,51 metar dužine može prevesti tek četiri osobe.

U velikim kineskim gradovima, koji su prenapučeni ljudima, ali i automobilima, i gdje su gužve na cestama neizbježne u bilo koje dana i noći, u budućnosti će biti još samo gore. No u Audiju su predstavili koncept Urbansphere, automobil za luksuzan prijevoz ljudi u budućnosti koji u 5,51 m dužine može prevesti tek četiri osobe.

Audi Urbansphere koncept_02

Audi Urbansphere je prvo dizajniran iznutra, kako bi sve bilo podređeno putnicima, a tek onda se pristupilo dizajniranju vanjskog dijela vozila. Time se je dobila izrazito luksuzna i futuristička unutrašnjost i to za četiri putnika. Da ulazak i izlazak bude lakši brinu se stražnja sjedala koja se okreću za 25 stupnjeva, a ona se mogu i nagnuti za 60 stupnjeva, a imaju ugrađen i naslon za noge na izvlačenje, pa se lako mogu pretvoriti u udobne fotelje na kotačima.

Audi Urbansphere koncept_04

Pod kabine je presvučen u debeli tepih, a za osjećaj doma brine se i veliki zaslon koji se proteže čitavom širinom vozila, a na kojem putnici mogu gledati filmove ili igrati igre. Svim sustavima se upravlja putem gesta, a sustav čak prati i vaše oči, a po njima može lako prepoznati jeste li pod stresom ili ne. Ako prepozna da jeste, tada savjetuje aktiviranje aplikacije za meditaciju, kako bi se mogli opustiti i riješiti stresa.

Audi Urbansphere koncept_03

Urbansphere koncept pokreću dva elektromotora koji daju maksimalnu snagu od 295 kW/401 KS i 690 Nm okretnog momenta, a uz bateriju kapaciteta 120 kWh ovaj bi model trebao imati doseg od 750 km. Svakako treba spomenuti i velike prednje i stražnje LED panele na kojima se uz pomoć brojnih LED-ica prikazuju informacije o tome gdje vozilo skreće i ubrzava li vozilo ili usporava.

Audi Urbansphere koncept_01
Ključne riječi:
Audi budućnost Concept koncept Urbansphere
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.