Vidiauto Novosti Najave Audi ukida čak dva neuspješna modela

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.02.2022. 04:48

Audi će ukinuti čak dva neuspješna modela

Audi ukida čak dva neuspješna modela

Iz Audija stižu vijesti kako modeli A1 i Q2 neće dobiti svoje nasljednike, pa će u budućnosti najmanji model biti kompaktni A3.

U ovo ludo doba za automobilsku industriju stiže vijest iz Audija o gašenju dva modela koji nisu profitabilni za kompaniju, a koja će se u budućnosti okrenuti većim modelima, koji donose i više profita. Riječ je o trenutno najmanjim modelima A1 i Q2, koji će se proizvoditi još par godina, sve do trenutka do kada su prvotno planirani njihovi nasljednici.

Audi A1

Tako je Audi A1 doživio dvije generacije, a s nama je od 2010. godine kada je predstavljena njegova prva generacija. Bio je bliski rođak Pola Ibize i Fabije, a nudio je snažnije motore, više opreme i kvalitetnije materijale. Druga je generacija stigla 2018. godine, a s njome više u ponudi nema dizel motora.

Audi A1_1

S druge strane, Audi Q2, gradski SUV je svoju premijeru imao 2016. godine, no nije privukao veći broj kupaca. Dizajniran je nešto drugačije od ostatka game, pa mu možda ni to nije išlo na ruka, a svemu je vjerojatno kumovala i poprilično visoka cijena, koja se očigledno nije mogla opravdati. Nije čak ni pomoglo to što su se nudili dizel motori.

Audi Q2_1

Kroz par godina će najmanji model u ponudi ponovno postati kompaktni model A3, koji se trenutno nudi i kao limuzina, dok će najmanji SUV u ponudi biti Q3. Oba modela imaju više cijene od modela A1 i Q2, a samim time i veću zaradu za proizvođača. A hoće li to biti dovoljno? Pa vrijeme će pokazati.

Ključne riječi:
A1 Audi Q2 SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs