Vidiauto Novosti Najave Veliki povratak za legendarni Renault 5

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.01.2021. 06:05

Vraća se legendarni Renault 5, a ovog puta pogoni ga struja

Veliki povratak za legendarni Renault 5

Renault je jučer održao podužu press konferenciju o planovima grupacije do 2025. godine, no najviše nas se dojmio Renault 5 Prototype, model koji utjelovljuje sve prednosti strateškog plana tvrtke, a na cestama će biti kroz dvije godine.

Renault je jučer javnosti predstavio strategiju poslovanja do 2025. godine, a ujedno je marka i zakoračila u novu eru predstavljanjem vlastitog ''Novog vala'' (''Nouvelle vague''), te se odlučila pozicionirati kao tehnološka i uslužna marka koja se temelji na čistoj energiji i unosi dašak suvremenosti u europsko tržište automobila. Tako će do 2025. godine biti predstavljeno čak 14 ključnih modela, od kojih će 7 modela biti potpuno električno, a 7 će pripadati C/D segmentu. Svi noviteti će biti dostupni u električnoj ili hibridnoj inačici.

2021 - Renault 5 Prototype (2)

Predvodnik novih električnih vozila će pak biti model Renault 5, a to je i razlog zašto su baš jučer predstavili model 5 Prototype. Renault će time pokazati kako suvremenim pristupom popularnim automobilima koji ispunjavaju zahtjeve kupaca učiniti električni automobil dostupnim cijeloj Europi.

2021 - Renault 5 Prototype (1)

Novi Renault 5 Prototype je maleni gradski automobil koji će dolaziti isključivo s električnim motorom, a posebno se izdvaja svojim retro dizajnom. ''Dizajn Renaulta 5 Prototype temelji se na modelu R5, kultnom vozilu iz naše povijesti. Ovaj prototip jednostavno utjelovljuje suvremenost i vozilo je koje ide ukorak s vremenom u kojem živimo: urban je, električan i privlačan.'' izjavio je Gilles Vidal, direktor dizajna za Renault.

2021 - Renault 5 Prototype (3)

R5 je prepoznatljiv već na prvi pogled, ali zahvaljujući modernim linijama i površinama s futurističkim detaljima rezultat je potpuno u skladu s modernim vremenima. Osuvremenjeni stilski elementi originalnog dizajna skrivaju vrlo moderne funkcije: usisnik u poklopcu motora skriva priključak za punjenje, u stražnjim svjetlima kriju se aerodinamična krilca, a svjetla za maglu u odbojniku su dnevna svjetla. Bočna strana, naplatci i stražnji logotip odaju počast originalnoj Petici.

2021 - Renault 5 Prototype (8)

Što reći, nego da jedva čekamo kada će stići serijska izvedba nove generacije ovog legendarnog automobila, a to bi se trebalo dogoditi u sljedeće dvije godine. A jesmo li rekli kako će kasnije stići i moderna izvedba Renaulta 4?

Ključne riječi:
budućnost koncept R4 R5 Renault Renault 5 Prototype
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. travanj 1995.

4-24-1995 Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1

Posljednja Corvette ZR-1 proizvedena je na današnji dan 1995. godine. Od 1990. do 1995. godine, proizvedeno je 6939 primjeraka Corvette ZR-1. GM-ova namjera je bila stvoriti ultimativni sportski automobil u pogledu cijene i performansi.

vs

.::.