Vidiauto Novosti Najave Renault 4L slavi šezdeseti rođendan

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.02.2021. 05:18

Renault slavi šezdeset godina ikone, modela 4L

Renault 4L slavi šezdeseti rođendan

Mnogi znaju poštapalicu ''Sve 5, samo Renault 4'', a taj kultni model je prodan u preko 8 milijuna primjeraka koji se proizvodio od 1961. pa sve do 1994. godine u gotovo nepromijenjenom obliku, a kroz par godina mu stiže i nasljednik.

Renault će tijekom čitave 2021. godine obilježavati 60. godišnjicu vozila Renault 4L, model koji se proizveden i prodan u preko 8 milijuna primjeraka u više od sto zemalja tijekom razdoblja od preko 30 godina, koliko je trajala njegova proizvodnja. Unatoč neizvjesnoj zdravstvenoj situaciji, proslave obljetnice održavat će se redovito tijekom godine, pri čemu će se uvelike koristiti društvene mreže. Povodom 60. obljetnice osmišljen je službeni program s brojnim događanjima koja će se održati 4. i 14. dana svakog mjeseca na društvenim mrežama, a uključivat će ekskluzivan sadržaj koji su izradili fanovi za fanove, među ostalim intervjue s kolekcionarima i slavnim osobama. Cilj je svih tih događanja prisjetiti se cijele povijesti automobila koji je obilježio svoju eru.

Renault 4_60godina

Zahvaljujući statusu simbola pop kulture, taj je automobil iz prošlosti istovremeno i automobil današnjice, a zašto ne bi postao i automobil budućnosti? Službeni program mogao bi se mijenjati ovisno o razvoju situacije, a na lokalnoj razini mogao bi biti popraćen i dodatnim aktivnostima.

VELJAČA – Renault je za ovu obljetnicu angažirao grafičkog dizajnera i ilustratora Grega, vodećeg umjetnika u području sportskih ilustracija. Greg je kreirao više od 12 ekskluzivnih modela 4L, a kao nadahnuće poslužili su mu dizajn i okolnosti različitih era u kojima je taj maleni Renault bio popularan. Ilustracije će se objavljivati tijekom cijele godine. U izlogu izložbenog prostora marke na aveniji Champs-Elysées, L’Atelier Renault, od 14. veljače bit će izložena inačica „Parisienne” modela 4L. Ta je inačica svima prepoznatljiva, a na karoseriji se ističe jedinstveni uzorak isprepletenog pruća.

1963 Renault 4 Parisienne

OŽUJAK – Renault Classic, odjel zadužen za očuvanje naslijeđa marke Renault, predstavit će 30 primjeraka modela Renault 4. Za tu je prigodu osmišljena posebna scenografija na kojoj će se istaknuti 12 kultnih inačica.

TRAVANJ – Budući da je model 4L zaista bezvremensko vozilo, oduvijek je bilo omiljen dodatak za igru najmlađih, pa tako i danas... Nekoliko će influencera prikazati svoje dojmove o tom automobilu kroz zabavne kratke filmove izrađene u tehnici stop animacije. Za filmove će upotrijebiti kolekciju minijatura Renault.

renault_4_range

SVIBANJ – Cijela kolekcija predmeta povezanih s modelom 4L, pomno odabranih i osmišljenih posebno za njegov 60. rođendan, bit će dostupna u trgovini L’Atelier Renault na adresi  Avenue des Champs-Elysées 53 i u internetskoj trgovini. Renault će u svibnju objaviti niz videozapisa u kojima će otkrivati tajne modela 4L kroz njegove različite inačice. To će biti i prilika da se prikupe priče ljudi koji su odrasli uz model 4L, kolekcionara, ali i svih onih koji su ispisivali povijest tog automobila u Renaultu.

SRPANJ – Model 4L, istinska legenda filmskih ekrana, proslavljena brojnim ulogama na velikom platnu, prostrt će crveni tepih na 74. izdanju međunarodnog filmskog festivala u Cannesu. Izložba „4L – ikona pop kulture” započet će svoju ljetnu priču u Atelieru Renault, na najljepšoj svjetskoj aveniji. Bit će to prilika za upoznavanje novog modela 4L, ali i brojna druga iznenađenja.

RUJAN – Usluga dijeljenja vozila Zity pružit će dobrodošlicu modelu 4L na novom sastanku električnih vozila.

STUDENI – 4L kombi koji je odolijevao kiši i suncu krije još jedno iznenađenje.

renault_4_1975
Ključne riječi:
4 četvorka mali div obljetnica Renault
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 9. prosinac 1963.

12-9-1963 Proizveden posljednji Studebaker

Proizveden posljednji Studebaker

Studebaker Brothers Manufacturing Company, osnovan tijekom civilnog rata, bio je najveći svjetski proizvođač kočija sa zapregom. Kada su stigli auti, Studebaker je postao poznati proizvođač automobila. Ipak, Studebaker nije mogao držati korak s konkurentima.

vs