Vidiauto Novosti Najave Porsche Taycan sa stražnjim pogonom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.01.2021. 05:15

Još jedna izvedba Porsche Taycana: sada samo sa stražnjim pogonom

Porsche Taycan sa stražnjim pogonom

Porsche Taycan, iznimno uspješan električni model dobiva još jednu izvedbu koja nudi pogon samo na stražnje kotače, a nude se u dvije izvedbe snage i dvije veličine baterija.

Nakon što je već neko vrijeme dostupna u Kini, izvedba Porsche Taycana s pogonom samo na stražnje kotače od ovog će proljeća biti dostupna kupcima u Europi, ali i u SAD-u, a možemo reći kako je ovo trenutno bazna izvedba ovog modela.

Porsche Taycan RWD_01

No ono što nudi takva izvedba je sve samo ne bazna, pa tako osnovni model dolazi s elektromotorom koji razvija maksimalnu snagu od 300 kW/408 KS i pritom nudi i 344 Nm okretnog momenta, a s ovim motorom je uparena i 79,2 kWh baterija koja mu osigurava doseg od 431 km.

Porsche Taycan RWD_02

U ponudi je i snažnija izvedba koja dolazi s elektromotorom koji razvija maksimalnu snagu od 350 kW/476 KS i uparen je s 93,4 kWh baterijom koja osigurava doseg do 484 km s jednim punjenjem, a ovakva će se izvedba nuditi pod imenom Performance Battery Plus.

Porsche Taycan RWD_03

Zanimljivo je kako Porsche nudi podršku za ultrabrzo punjenje od 225 kW kod baterije manjeg kapaciteta, odnosno od 270 kW kod baterije većeg kapaciteta, a na takvim punjačima se baterija s 10 % na 80 % napuni za svega 22,5 minute. No problem je što takvih punjača gotovo da ni nema. No bez obzira na to, kada napunite bateriju do kraja možete se s Taycanom voziti sve do 230 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h će vam trebati 5,4 sekunde i navedene vrijednosti vrijede za obje izvedbe.

Porsche Taycan RWD_04

Porsche još nije objavio cijene ove izvedbe Taycana, no objavljeno je kako će se ova izvedba u salonima naći već od ovog proljeća, a do tada će biti objavljene i cijene svih izvedbi.

Ključne riječi:
električni automobil EV Porsche RWD Taycan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.