Vidiauto Novosti Najave Porsche Taycan sa stražnjim pogonom

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.01.2021. 05:15

Još jedna izvedba Porsche Taycana: sada samo sa stražnjim pogonom

Porsche Taycan sa stražnjim pogonom

Porsche Taycan, iznimno uspješan električni model dobiva još jednu izvedbu koja nudi pogon samo na stražnje kotače, a nude se u dvije izvedbe snage i dvije veličine baterija.

Nakon što je već neko vrijeme dostupna u Kini, izvedba Porsche Taycana s pogonom samo na stražnje kotače od ovog će proljeća biti dostupna kupcima u Europi, ali i u SAD-u, a možemo reći kako je ovo trenutno bazna izvedba ovog modela.

Porsche Taycan RWD_01

No ono što nudi takva izvedba je sve samo ne bazna, pa tako osnovni model dolazi s elektromotorom koji razvija maksimalnu snagu od 300 kW/408 KS i pritom nudi i 344 Nm okretnog momenta, a s ovim motorom je uparena i 79,2 kWh baterija koja mu osigurava doseg od 431 km.

Porsche Taycan RWD_02

U ponudi je i snažnija izvedba koja dolazi s elektromotorom koji razvija maksimalnu snagu od 350 kW/476 KS i uparen je s 93,4 kWh baterijom koja osigurava doseg do 484 km s jednim punjenjem, a ovakva će se izvedba nuditi pod imenom Performance Battery Plus.

Porsche Taycan RWD_03

Zanimljivo je kako Porsche nudi podršku za ultrabrzo punjenje od 225 kW kod baterije manjeg kapaciteta, odnosno od 270 kW kod baterije većeg kapaciteta, a na takvim punjačima se baterija s 10 % na 80 % napuni za svega 22,5 minute. No problem je što takvih punjača gotovo da ni nema. No bez obzira na to, kada napunite bateriju do kraja možete se s Taycanom voziti sve do 230 km/h, a za ubrzanje od 0 do 100 km/h će vam trebati 5,4 sekunde i navedene vrijednosti vrijede za obje izvedbe.

Porsche Taycan RWD_04

Porsche još nije objavio cijene ove izvedbe Taycana, no objavljeno je kako će se ova izvedba u salonima naći već od ovog proljeća, a do tada će biti objavljene i cijene svih izvedbi.

Ključne riječi:
električni automobil EV Porsche RWD Taycan
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 25. listopad 1902.

10-25-1902 Fordov automobil se vraća utrkama

Fordov automobil se vraća utrkama

Godinu dana nakon «razočaravajuće pobjede» (Ford je bio smiješno sporiji, no konkurenti su odustali) na stazi Grosse Point Race Track Fordov automobil ponovno je sudjelovao te premoćno pobijedio u utrci na istoj stazi. Ovoga puta Henry Ford je vozačku zadaću prepustio Barneyu Oldfieldu koji je zajedno s njim sudjelovao u razvoju vozila.

vs