Vidiauto Novosti Najave Ovo je novi Mercedesov MBUX Hyperscreen

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 11.01.2021. 05:39

Dijagonala od čak 141 cm za novi Mercedes MBUX Hyperscreen

Ovo je novi Mercedesov MBUX Hyperscreen

Mercedes-Benz je predstavio potpuno novi MBUX Hyperscreen koji se proteže čitavom širinom prednje konzole, a po prvi puta će se ugrađivati u novi EQS, električni model visoke klase, čija je premijera najavljena za drugu polovicu godine.

U Mercedes-Benzu su iznimno ponosni na novi MBUX Hyperscreen koji se sastoji od tri zaslona ukupne dijagonale 141 cm, a ukupna površina broji 2.432 cm2, i odlično kombinira digitalno (zasloni) i analogno (otvori ventilacije).

MBUX Hyperscreen_03

Jedan zaslon se koristi kao instrument ploča, drugi je smješten u središnji dio konzole i ima najveću dijagonalu, dok je treći smješten ispred suvozača. Zanimljivo je kako će zaslon ispred suvozača na nekim tržištima moći prikazivati TV program, dok će svi na njemu moći pregledavati fotografije ili filmove, uz napomenu kako se s vozačke pozicije zaslon neće moći vidjeti, radi sigurnosnih razloga.

MBUX Hyperscreen_02

Kako bi sve radilo dovoljno brzo brine se sustav koji koristi 24 GB radne memorije i osmojezgreni procesor, a u sustavu se može koristiti do 7 profila. Osim toga, sustav je opremljen i umjetnom inteligencijom (AI) koja je sposobna učiti i u potpunosti prilagoditi sve značajke kako bi vam najbolje odgovarale.

MBUX Hyperscreen_01

''MBUX sustav proaktivno korisniku prikazuje odgovarajuće funkcije u pravom trenutku. Osjetljivost na kontekst stalno se optimizira prema promjenama u okolini i ponašanju korisnika. Takozvani nulti-sloj korisniku na najvišoj razini osigurava MBUX informacijsku arhitekturu s dinamičnim, sažetim sadržajem cijelog MBUX sustava i povezanih usluga. Tu je i preko 20 dodatnih funkcija – od programa aktivne masaže do podsjetnika na rođendane, kao i sugestija za popis obveza – automatski se nude uz pomoć umjetne inteligencije kada su bitne za klijenta. ”Magic Modules” je kućni naziv koji su razvojni inženjeri dali tim modulima za sugestiju, a koji se prikazuju na nultom-sloju.'' kažu iz tvrtke.

MBUX Hyperscreen_04

Najbolje je navesti primjere: korisnik može prihvatiti ili odbiti odgovarajuću sugestiju samo jednim klikom. Tako će naučiti ako uvijek zovete određenog prijatelja na putu kući utorkom navečer, sustav će sugerirati provođenje odgovarajućeg poziva na taj dan u tjednu i u isto vrijeme. Prikazuje se posjetnica s njegovim kontaktnim informacijama i, ako je spremljeno, prikazuje se njegova slika. Sve MBUX sugestije su povezane s korisničkim profilom. Ako netko drugi vozi EQS utorkom navečer, sustav neće dati ovu preporuku ili postoji druga, ovisno o preferencijama trenutačnog korisnika.

MBUX Hyperscreen_05

Ako EQS vozač redovito zimi koristi funkciju masiranja na principu vrućeg kamena, sustav uči i automatski sugerira funkciju udobnosti pri zimskim temperaturama. A ako korisnik redovito uključuje grijanje upravljača i sjedala, sustav mu to sugerira čim pritisne grijanje sjedala. Šasija modela EQS može se podići kako bi se osigurao veći razmak od tla. To je korisna funkcija za strme ulaze u garažu ili ležeće policajce. MBUX pamti GPS lokaciju na kojoj je korisnik koristio ”Vehicle Lift-Up” funkciju. Ako se vozilo ponovo približi GPS poziciji, MBUX neovisno sugerira podizanje modela EQS.

MB EQS

Naravno ovo je tek dio onoga što se nudi, a sve navedeno će se moći isprobati u drugoj polovici godine kada će biti predstavljen novi električni model visoke klase, EQS, a koji će u dodatnoj opremi imati MBUX Hyperscreen.

Ključne riječi:
električni automobil EQS EV MBUX Hyperscreen Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 8. prosinac 1981.

12-8-1981 Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi stigao u SAD

Mitsubishi je pod vlastitim imenom počeo prodavati svoje automobile u SAD-u. Mitsubishi je i prethodno prodavao neka svoja vozila u SAD-u, ali samo u suradnji s američkim proizvođačima.

vs

.::.