Vidiauto Novosti Najave Fini tuning za cestu i stazu za Rimac

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 05.02.2021. 09:57

Završno podešavanje Rimca C_Two za cestu i stazu

Fini tuning za cestu i stazu za Rimac

Rimac C_Two nije samo hiperautomobil, već je to električni GT hiperautomobil koji se mora ponašati jednako dobro na cesti i na stazi, a za to je važan dobro podešen ovjes.

Da vrhunski sportski automobil ne treba biti rezerviran samo za staze dokazuje i novi Rimac C_Two koji je sve bliži serijskoj proizvodnji. Dokaz zu i završna fina podešavanja ovjesa koji se mora ponašati jednako dobro i na cesti i na trkaćoj stazi.

KW Rimac testing 2

U suradnji s KW Suspension, dinamičko ponašanje modela C_Two se kalibrira nebrojeno mnogo puta. Mora zadovoljiti mnoge vrste podloga – savršenu trkaću stazu, otvorenu cestu i autocestu, a za sve se koristi posebna oprema za razvoj ovjesa. Ta oprema omogućuje računalnu pripremu virtualnih površina po kojemu se automobil vozi. Mogu se rekreirati čitave staze ili određene dionice cesta sa svim neravninama i ostalim nesavršenostima ceste. Zahvaljujući tom uređaju tvrtke KW i izbrušenosti od strane tvrtke Rimac, novi C_Two je opremljen elektronički podesivim amortizerima a mogućnošću aktivnog podešavanja visine vozila, a sve kako bi iz svog budućeg automobila vozači mogli izvući najbolje performanse.

KW Rimac testing 3

Nakon što završe računalna testiranja i podešavanja, model C_Two kreće u novu rundu testiranja na stazi, a sve kako bi se provjerilo je li podešavanje bilo dovoljno dobro ili ne. To će ujedno biti i završna testiranja, jer će serijska izvedba modela C_Two biti predstavljena kroz par mjeseci. A Rimac je omogućio svima da vide kako se to radi, a detalje možete vidjeti u priloženom filmiću:

Ključne riječi:
C_Two električni automobil EV hiperautomobil Rimac
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.