Vidiauto Novosti Najave Mazda ubrzava elektrifikaciju modela

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.06.2021. 06:27

Mazda će do 2025. predstaviti po 5 hibridnih i plug-in hibridnih vozila, te 3 električna

Mazda ubrzava elektrifikaciju modela

Mazda ubrzava elektrifikaciju svoje game kako bi postigla ugljičnu neutralnost do 2050., a širi i napredne sigurnosne tehnologije predstavljanjem koncepta Co-Pilot.

Krećući se prema karbonski neutralnoj budućnosti 2050. godine, Mazda Motor Corporation najavila je kako će ubrzati svoje globalne planove elektrifikacije. Do 2030. godine Mazda predviđa da će četvrtina njezinih proizvoda biti potpuno električna, a svi će ostali modeli biti elektrificirani u nekom obliku. Između 2022. i 2025. godine Mazda će predstaviti niz novih proizvoda koristeći SKYACTIV Multi-Solution Scalable Architecture (SKYACTIV prilagodljivu višenamjensku arhitekturu) poglavito za Japan, Europu, Sjedinjenje Američke Države, Kinu i ASEAN. To će uključivati pet hibridnih modela, pet plug-in hibridnih modela i tri potpuno električna modela. Daljnji detalji o navedenim novim proizvodima i tržištima na kojima će se prodavati bit će objavljeni naknadno. Mazda također razvija namjensku platformu za električna vozila - SKYACTIV EV Scalable Architecture - koja će se koristiti isključivo za električna vozila različitih veličina i tipova karoserije na proizvodima koji će biti predstavljeni između 2025. i 2030. godine.

Mazda Vision Coupe_01

Mazda ostaje posvećena smanjenju emisije CO2 svakog automobila i vjeruje da se za postizanje klimatske neutralnosti moraju koristiti sve dostupne opcije. Kroz SKYACTIV višenamjensku prilagodljivu arhitekturu, kontinuirana elektrifikacija ići će ruku pod ruku s razvojem napredne tehnologije motora s unutarnjim izgaranjem, poput nagrađivanog e-Skyactiv X, kao i novih rednih šest-cilindričnih motora.

Mazda Vision Coupe_03

U mnogim regijama Mazda ulaže u različite projekte i partnerstva kako bi promovirala razvoj i uporabu obnovljivih goriva u automobilima. U Japanu je Mazda uključena u nekoliko zajedničkih istraživačkih projekata i studija kao dio trajne suradnje industrije, akademske zajednice i vlade u promicanju široko primjenljivih biogoriva dobivenih iz uzgoja mikroalgi. U Europi se Mazda, kao prva među proizvođačima automobila, pridružila alijansi eFuel u veljači 2021. godine.

Mazda MX-30 Launch Edition Luxury Modern 03

Kako bi nastavila podržavati cilj automobilske industrije za društvo bez prometnih nesreća, Mazda je najavila da će proširiti svoje napredne sigurnosne tehnologije uvođenjem svog sustava autonomne vožnje usmjerenog prema vozaču "Mazda Co-Pilot Concept". Ovaj sustav pojavit će se po prvi puta u modelima zasnovanim na Mazdinoj velikoj platformi 2022. godine. S Mazdinim konceptom Co-Pilot, Mazda će predstaviti sustav koji u svakom trenutku nadgleda stanje vozača. Ako otkrije iznenadnu promjenu zdravstvenog stanja vozača, sustav se prebacuje na autonomnu vožnju, dovozeći automobil na sigurno mjesto, zaustavljajući automobil i upućujući hitni poziv.

Mazda MX-30 Launch Edition Luxury Modern 15

Zajedno s još četiri japanske automobilske kompanije, Mazda će zajednički razviti standardne tehničke specifikacije za sljedeću generaciju komunikacijskih uređaja u vozilu kako bi podržala standardizirani komunikacijski sustav koji pruža sigurnije povezane usluge bez stresa.

Ključne riječi:
budućnost EV hibrid Mazda Plug-in hibrid
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. travanj 1970.

4-22-1970 Prvi Dan planeta Zemlje

Prvi Dan planeta Zemlje

Prva proslava Dana planeta Zemlje (Earth Day) održana je u zajednicama diljem SAD-a. Earth Day je kreacija senatora Gaylorda Nelsona, stvorena zbog rastuće zabrinutosti o stanju okoliša jer veliki doprinos zagađenju okoliša imaju i automobili.

vs

.::.