Vidiauto Novosti Najave Mazda dotjerala popularni SUV CX-5

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 15.09.2021. 05:33

Mazda je za 2022. godinu doradila najprodavaniji europski model - CX-5

Mazda dotjerala popularni SUV CX-5

Mazda je pripremila mnogo novosti za 2022 CX-5, a to uključuje odabir načina vožnje, tri nova paketa opreme, te poboljšanu izvedbu unutrašnjosti i širi raspon sigurnosnih tehnologija.

Mazda je pripremila mnoštvo novosti za model CX-5, koji će nositi oznaku 2022, a čija prodaja kreće početkom sljedeće godine. Novosti su odabir načina vožnje Mi-Drive, poboljšana vozna dinamika, dotjeran vanjski dizajn, poboljšanu izvedbu unutrašnjosti i širi raspon sigurnosnih elemenata. Mazdin ''Intelligent Drive select'' (Mi-Drive) nudi vozaču odabir najprikladnijeg načina vožnje, a izvedbe opremljene i-Activ pogonom na sve kotače dodatno imaju izbor Off-Road načina rada. Uz to, Mazda je poboljšala ovjes i sjedala, kako bi vožnja bila što ugodnija, a poboljšana je i zvučna izolacija.

2022 Mazda CX-5 Newground

2022 Mazda CX-5 Newground

Izvana ćete novi model prepoznati po novim prednjim i stražnjim svjetlima, te novom prednjom rešetkom i branikom, a u ponudu je stigla i nova boja – Cirkon Sand. U unutrašnjosti se sada nudi i Qi bežično punjenje, a tu je i dvodjelna podnica prtljažnika koja se može preokrenuti, a u Newground paketu jedna je strana vodootporna. U unutrašnjosti CX-5 2022 sada nudi i mogućnost bežičnog Qi punjenja telefona na središnjoj konzoli. Dvodijelna podnica prtljažnika, koja se može preokrenuti, i prag prtljažnika na istoj su razini radi lakšeg utovara. Modeli sa Newground opremom također imaju podnicu prtljažnika s vodootpornom stranom za mokre ili prljave predmete.

2022 Mazda CX-5 Newground_01

2022 Mazda CX-5 Newground

Oprema Newground odlikuje se i srebrnom zaštitno-ukrasnom oblogom prednjeg i stražnjeg odbojnika i ukrasnim letvicama na vratima, crnim kućištima vanjskih retrovizora, limeta zelenim detaljima na prednjoj rešetki i 19-inčnim posebno obrađenim aluminijskim naplatcima. Unutrašnjost je kombinacija presvlake od antilopa s limeta zelenim šavovima i okvirima otvora ventilacije.

2022 Mazda CX-5 Homura 2

2022 Mazda CX-5 Homura 2

Oprema Homura 2 ističe se sportskom, sjajno crno lakiranom prednjom maskom, crnim karakterističnim Mazdinim 'krilom', donjim dijelom branika i obrubima blatobrana, kao i crnim ukrasnim letvicama na vratima te kućištima retrovizora. Tu su i 19-inčni aluminijski naplatci lakirani su u crnu metalik boju, a prednja rešetka uključuje crvene detalje. Crveni šavovi ukrašavaju crna kožna sjedala, upravljač, ručicu mjenjača i obloge vrata.

2022 Mazda CX-5 Takumi

2022 Mazda CX-5 Takumi Plus

Oprema Takumi Plus kombinira jedinstvenu, jednobojnu vanjštinu, dok briljantno sjajna srebrna boja 19-inčnih naplataka naglašava ''metalni''’ izgled automobila. Unutrašnjost odlikuje meka Nappa koža i luksuzne teksture obloga od pravog drveta.

2022 Mazda CX-5_04

Poboljšanja na sigurnosnim sustavima i-Activsense sada uključuju Cruising & Traffic Support (CTS). CTS pomaže smanjenju umora vozača pomažući pri ubrzavanju, kočenju i upravljanju kada zaglavi u prometnim gužvama. Dok su adaptivna LED prednja svjetla (ALH) također su poboljšana kako bi pružila bolju kontrolu nad raspodjelom svjetla. U prodaju dotjerana Mazda CX-5 stiže početkom godine, a tada će biti poznate i cijene.

Ključne riječi:
CX-5 Mazda redizajn SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 22. srpanj 1908.

Od kočije do karoserije

Albert Fisher i njegovi nećaci osnovali su uz kapital od 50.000 $ tvrtku Fisher Body Company specijaliziranu za proizvodnju kočija i automobilskih karoserija. Tvrtka je ubrzo postala najveći proizvođač karoserija u svijetu te je surađivala s GM-om.

vs

.::.