Vidiauto Novosti Najave BMW blago dotjerao električni SUV iX3

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 13.08.2021. 05:01

Blagi redizajn za električni BMW iX3 s autonomijom do 460 km

BMW blago dotjerao električni SUV iX3

Novi ''bubrezi'' i prednji branik, dotjerana svjetla i novi naplatci, najveće su promjene za ionako svjež model koji i dalje ima 74 kWh bateriju koja mu omogućuje autonomiju do 460 km.

Iako je još uvijek prilično svjež model, električni BMW iX3 je prošao kroz lagani redizajn, kako bi kupcima bio još atraktivniji. Promjene nisu velike, no dovoljne su da bi se ovi modeli mogli razlikovati, pa tako prvo u oči upada novi branik i maska motora, odnosno tzv. bubrezi.

BMW iX3_01

Osim toga, dorađena su i prednja adaptivna LED svjetla, a tu su i novi opcijski 20-inčni aluminijski naplatci koji dolaze s gumama iznimno niskog otpora kotrljanja. I da, to su uglavnom sve promjene što se vanjskog dizajna tiče.

BMW iX3_05

Što se tiče pogonskog sklopa, promjena nema, no podsjetimo se kako ovaj model pokreće elektromotor koji razvija maksimalnu snagu od 210 kW, odnosno 286 KS, a ujedno se nudi i 400 Nm okretnog momenta. Za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba 6,8 sekundi, a maksimalna je brzina elektronski ograničena na 180 km/h.

BMW iX3_02

Što se tiče baterija, ona je ugrađena u podnicu i ima neto kapacitet od 74 kW i omogućuje autonomiju i o 460 km, a podržava i brzo punjenje sve do 150 kW DC.

BMW iX3_03

A što se unutrašnjosti tiče, tu su sportska sjedala koja dolaze serijski, a nov je 12,5-inčni središnji multimedijski zaslon koji podržava nadogradnju na daljinu. BMW uvodi i nove sustave kao što je sustav za automatsko stvaranje koridora za vozila pomoći na autocesti, a tu je i sustav koji prepoznaje da se vozač onesvijestio i automatski zaustavlja vozilo.

BMW iX3_04

BMW naglašava i veliki prtljažni prostor koji ovaj automobil nudi – 510 litara u osnovnom obliku, odnosno 1560 litara kada se preklope nasloni stražnjih sjedala, a time se dobiva i potpuno ravna utovarna površina.

BMW iX3_06

Narudžbe za novi iX3 su već krenule, a najavljena je i cijena u Njemačkoj koja kreće od 500.000 kuna pa na više.

Ključne riječi:
BMW električni SUV iX3
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 26. rujan 1982.

9-26-1982  Krenuo legendarni Knight Rider

Krenuo legendarni Knight Rider

Prikazana je prva epizoda Knight Ridera u kojoj glavnu ulogu uz omraženog nam Davida Hasselhofa iz Baywatcha igra i «automobil koji govori» KITT, (ušminkani. Pontiac Firebird). Iako je serija bila «vrhunski šund», doživjela je vrlo visoku popularnost.

 

vs