Vidiauto Novosti Najave Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 23.08.2021. 06:07

Mercedes-Benz najavljuje novu C-klasu karavan All-Terrain

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain

Nova C-klasa karavan dobiva svoju All-Terrain izvedbu koja nije samo šminka, jer serijski donosi 40 mm veću udaljenost od tla, ali i 4MATIC pogon na sve kotače, a pokreću je benzinski i trubo dizel motor.

Münchenski IAA salon automobila je sve bliži, pa tako već pristižu najave novih modela koji će se tamo moći vidjeti, a zanimljivo će biti na Mercedesovom štandu gdje će biti mnogo premijera, a jedna od njih će biti i nova C-Klasa karava u All-Terrain izvedbi.

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain_04

Iako su SUV modeli tražena roba, njih ipak ne žele svi, već žele puno praktičniju karavan izvedbu nekog modela, no povremeno ipak žele sići s asfalta. E baš za takve je kupce napravljen ovaj model koji spaja praktičnost i prostranost karavana, s terenskim mogućnostima.

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain_01

U tome mu pripomaže 40 mm povećana udaljenost karoserije od tla, ali i serijski 4MATIC pogon na sve kotače. Ova izvedba nudi i dva dodatna načina rada, pa tako uz Eco, Comfort, Sport i Individual nudi i Offroad način rada za vožnju neasfaltiranim putevima te Offroad+ koji donosi i Downhill Speed Regulation (DSR) sustav koji pomaže pri spuštanju niz veće strmine.

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain_05

U ponudi su dva motora, jedan turbo benzinac i jedan turbo dizelaš, a oba dolaze s 48-voltnom blagom hibridnom tehnologijom koja povremeno pripomaže s dodatnih 20 KS snage. 1,5-litreni turbo benzinski motor razvija snagu od 204 KS i ima 300 Nm okretnog momenta, dok dok dvolitreni turbo dizel motor razvija snagu od 200 KS i ima 440 Nm okretnog momenta.

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain_02

Radi drugačijih branika i dodatnih plastičnih zaštitnih elemenata oko čitavog vozila, blago su promijenjene dimenzije ovog modela, pa je sada vozilo dugo 4755 mm (+4 mm), široko 1841 mm (+21 mm) i visoko 1494 mm (+40 mm), a prtljažnik je ostao nepromijenjen i ima obujam od 490 litara, odnosno od 1510 litara kada se preklope stražnja sjedala.

Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain_03

Nova Mercedes-Benz C-klasa karavan All-Terrain bi se na tržištu trebala naći do kraja ove godine, no iz Mercedesa još nisu objavili cijenu ovog modela.

Ključne riječi:
All-Terrain C-klasa karavan IAA Mercedes-Benz
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

UčitavamNa dan: 1. listopad 1940.

10-1-1940  Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Otvorena prva moderna autocesta u SAD-u

Autocesta Pennsylvania Turnpike na kojoj se plaćala cestarina službeno je otvorena na današnji dan. Unatoč skepticima autocestom između Pittsburgha i Harrisburga godišnje je prolazilo oko 2 milijuna vozila što je bilo dvostruko više od očekivanog.

vs