Vidiauto Novosti Najave Sve što trebate znati o Daciji Jogger

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 06.09.2021. 05:02

Dacia Jogger je moderni mješanac monovolumena, karavana i SUV-a

Sve što trebate znati o Daciji Jogger

Atraktivan izgled, velika udaljenost od tla, unutrašnjost s 5 ili 7 sjedala i novi turbo benzinac, ukratko su informacije o novom budućem Dacijinom hitu – modelu Jogger.

Danas nije lako ponuditi jedinstven automobil, no Dacia je uspjela napraviti baš to. Naime, Jogger ne izgleda i ne sliči ni na jedan drugi automobil, a uspješno kombinira duljinu karavana, prostranost monovolumena i izgled SUV-a, a kada stigne u salone, ni cijena ne bi trebala biti visoka.

2021 - Dacia Jogger Extreme (2)

Dacia je za Jogger produžila međuosovinski razmak na popriličnih 2897 mm, kako bi ulazak i u treći red bio lak, ali i kako bi svi putnici imali dovoljno mjesta. A osim velikog međuosovinskog razmaka Jogger se može pohvaliti i udaljenošću karoserije od tla od 200 mm. A sve to je upakirano u karoseriju dugu 4547 mm, široku 1784 mm i visoku 1632 mm.

2021 - Dacia Jogger Extreme (6)

Jogger će dolaziti u izvedbi s 5 i sa 7 sjedala, a sa svih 7 sjedala u upotrebi prtljažnik ima obujam od tek 160 litara, no s 5 sjedala u upotrebi obujam mu raste na 595 litara. A kada se preklope sjedala u drugom redu onda mu je obujam velikih 1819 litara, a ujedno nudi i mogućnost prijevoza predmeta duljine do 1150 mm.

2021 - Dacia Jogger Extreme (9)

Kad smo već kod unutrašnjosti, ona je preuzeta iz Sandera Stepway, što znači novi multimedijski zaslon, opcijski automatski klima uređaj, ali donosi i neke jedinstvene stvari kao što su sklopivi stolići i držači čaša u drugom redu, dok putnici u trećem redu dobivaju prozore koji se mogu otvoriti prema van, zasebna sjedala i naslone za ruke.

2021 - Dacia Jogger Extreme (10)

A novosti ima i ispod poklopca motora, pa će osim već poznatog ECO-G motora najveće snage 100 KS s tvornički ugrađenom plinskom instalacijom, Jogger pogoniti i novi jednolitreni turbo benzinac s tri cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 110 KS i koji dolazi u kombinaciji sa 6-stupanjskim ručnim mjenjačem.

2021 - Dacia Jogger Extreme (5)

Jogger 2023. godine donosi još jednu veliku novost u Daciju, a to je hibridni sklop kakvog već poznajemo iz Clia, a riječ je o kombinaciji 1,6-litrenog benzinca s dva električna motora (jedan glavni motor i jedan visokonaponski elektropokretač-generator) te dog-clutch mjenjač s više načina rada. Prikupljanje energije kočenja u kombinaciji s velikim kapacitetom samopunjive baterije od 1,2 kWh (230 V) i učinkovitošću automatskog mjenjača omogućit će do 80 % gradske vožnje na posve električni pogon, čime će kupci uštedjeti do 40 % goriva.

2021 - Dacia Jogger Extreme (3)

Dacia Jogger je jedan zanimljiv automobil koji nudi mnogo toga, po najavljeno povoljnoj cijeni, a koji pritom ne izgleda jeftino i koji nudi sve što se od modernog automobila traži, stoga je uspjeh neminovan.

Ključne riječi:
7 sjedala Dacia hibrid Jogger plin
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 5. veljača 1878.

2-5-1878 Rođen Andre Gustave Citroen

Rođen Andre Gustave Citroen

Na današnji dan rođen je Andre Gustave Citroen. Nizozemsko-židovskog porijekla, Citroen je postao jedan od vodećih proizvođača automobila u Francuskoj.

vs

.::.