Vidiauto Novosti Najave Električni gradski Volkswagen stiže 2025.

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.09.2021. 05:44

Električni gradski Volkswagen po cijeni od 150.000 kuna

Električni gradski Volkswagen stiže 2025.

Volkswagen najavljuje još jedan električni automobil iz ID serije, a riječ je o gradskom modelu koji bi u neku ruku zamijenio Polo. Na tržište bi trebao stići 2025. godine po cijeni manjoj od 150.000 kuna.

Na IAA salonu u Münchenu, kojim su vladala električna vozila, Volkswagen je predstavio koncept ID.Life, električni gradski automobil koji bi se na tržištu trebao naći 2025. godine, a u neku ruku bi to trebao biti ''električni Polo''.

Volkswagen ID.Life_02

ID.Life se temelji na manjoj izvedbi platforme MEB, a ovaj koncept pokreće čak 172 kW/234 KS snažan elektromotor, koji će u serijskoj izvedbi zasigurno imati manju snagu. No zato ovaj koncept za ubrzanje od 0 do 100 km/h treba tek 6,9 sekundi, što je za ovu klasu poprilično dobar rezultat.

Volkswagen ID.Life_04

Osim toga, koncept ima ugrađenu bateriju kapaciteta 57 kWh, koja je ugrađena u podvozje, pa je težište niže, a ujedno nije bilo potrebe za zauzimanjem dragocjenog prostora u kabini ili prtljažnom prostoru. Koncept s ovom baterijom ima autonomiju do 400 km.

Volkswagen ID.Life_03

''ID. LIFE je naša vizija o urbanoj, potpuno električnoj mobilnosti sljedeće generacije. Ova studija daje prvi uvid u ID. model iz segmenta kompaktnih vozila s približnom cijenom od 20 000 eura, koji ćemo dovesti na tržište 2025. godine. Time ćemo električnu mobilnost učiniti dostupnom još većem broju ljudi'', rekao je Ralf Brandstätter, glavni izvršni direktor marke Volkswagen.

Volkswagen ID.Life_06

Kako se radi o konceptu, tako on posjeduje jedinstvene detalje kao što je upotreba drvene trijeske u prozirnom laku, koji daje prirodnu boju i dodatni je učvršćivač na prirodnoj bazi. Reciklirane plastične boce su upotrijebljene za izradu prednjeg poklopca i tekstila od zračnih komora za krov.

Volkswagen ID.Life_05

U kabini se drvo za okvire instrument ploče i područje stražnjih sjedala kombinira s materijalom Artvelours Eco za površine sjedala i obloge vrata. Uz navedeno, kao osnovni materijal za gume ovog modela koriste se bio ulje, prirodni kaučuk i rižine ljuske.

Volkswagen ID.Life_01

Koncept Volkswagen ID.Life krasi simpatičan dizajn i prostrana unutrašnjost, a sada ostaje vidjeti hoće li Volkswagen uspjeti zadržati najavljenu cijenu od 150.000 kuna (20.000 EUR) za početni model. Tri godine ipak nije tako dug period. Ili ipak je?

Ključne riječi:
EV ID.Life koncept Volkswagen
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 21. srpanj 1987.

Predstavljen Ferrari F40

Enzo Ferrari je na proslavi 40. godišnjice svoje tvrtke predstavio do tada najbrži Ferrari – model F40. Spartanski opremljen automobil je do 100 km/h ubrzavao za oko 3,5 sekundi i razvijao maksimalnu brzinu od 324 km/h.

vs

.::.