Vidiauto Novosti Najave Unutrašnjost novog Mercedes-AMG SL modela

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 14.07.2021. 05:32

Prve fotografije unutrašnjosti novog modela Mercedes-AMG SL

Unutrašnjost novog Mercedes-AMG SL modela

Unutrašnjost potpuno novog modela donosi raspored 2+2, ali i ''hiper analogni'' kokpit, a sve kako bi tradiciju modela 300 SL Roadster prebacili u modernu eru.

Premijera nove generacije modela SL je sve bliže, a Mercedes je sada objavio i prve fotografije unutrašnjosti novog modela. Novi SL će zamijeniti i model Mercedes-AMG GT Roadster, a spomenimo i kako će do kraja godine prestati proizvodnja S klase Coupe i Cabrio. Tako se sve karte stavljaju na novi SL. A što nas čeka u unutrašnjosti novog modela SL? Pa kažu iz Mercedesa da će unutrašnjost biti napravljena od finih materijala, završna obrada će biti precizna, a poseban naglasak je stavljen na detalje. Dizajn kokpita usmjeren je prema vozaču, a novi model će ponuditi i više prostora u unutrašnjosti.

2022 Mercedes-AMG SL interijer_01

Novi dimenzijski koncept sada dozvoljava 2+2 konfiguraciju sjedala, po prvi put od 1989. i Mercedes SL modela serije R 129. To čini novi SL još raznovrsnijim. Stražnja sjedala povećavaju svakodnevnu iskoristivost i nude prostor za osobe do 1,5 metra visine. Ako dodatna sjedala nisu potrebna, zaštita od vjetra može se koristiti za povećanje udobnosti i zaštitu vratova putnika na prednjim sjedalima. Ili se drugi red sjedala može koristiti kao dodatno odlagalište. Naravno, kupci će moći izabrati sportska ili performance sjedala, a na izbor imaju i nekoliko dizajna Nappa kože.

Mercedes-Benz SL 300 Roadster

Prvi model 300 SL Roadster predstavlja jednu od najpoznatijih ikona automobilizma. Njegova minimalistička i visokokvalitetna unutrašnjost inspirirala je dizajnere u kreiranju unutrašnjosti novog modela Mercedes-AMG SL. Za novu izvedbu ove ikone stvorili su mješavinu analogne geometrije i digitalnog svijeta – nazvanu ''hiper analogni'' kokpit. Dobar primjer toga je potpuno digitalna ploča s instrumentima koja je integrirana u trodimenzionalni vizir. Inspiraciju za dizajn armaturne ploče Mercedesovi dizajneri su pronašli u zrakoplovima, pa je tako simetrična armaturna ploča dizajnirana kao snažno krilo i razdvojena je u gornji i donji dio, a tu su i četiri novorazvijena galvanizirana ventilacijska otvora koji podsjećaju na turbine.

2022 Mercedes-AMG SL interijer_02

Digitalna instrument ploča je dijagonale 12,3 inča, a integrirana je u tzv. vizir kako bi se spriječila refleksija sunčeve svjetlosti. U središnju konzolu je ugrađen pak 11,9-inčni multimedijski zaslon, a kako bi se spriječile sunčeve refleksije na njemu, on se može podesiti u okomitiji položaj elektroničkim putem.

2022 Mercedes-AMG SL interijer_03

Određeni  funkcionalni sadržaj i operativna struktura druge generacije MBUX sustava odgovaraju onima iz S-klase, a djelomično su nadopunjeni ili zamijenjeni AMG specifičnim sadržajem i prikazima. Stavke izbornika, kao što su "Performance" ili "Track Pace", naglašavaju sportski karakter vozila. Unutrašnjost je postala još više digitalna i inteligentna jer su hardver i softver iscrpno unaprijeđeni. Opcijski head-up zaslon doprinosi opuštenoj vožnji jer vozač ne treba skidati pogled s ceste. U stvarnim situacijama u vožnji i stvarnim okolinama trodimenzionalno prikazuje odgovarajuće informacije i akcije. Ovdje također možete odabrati između nekoliko stilskih varijanti, gdje svaka odgovara prikazu na ploči s instrumentima. Ovisno o opremi ili osobnom ukusu, ambijentalna rasvjeta sa 64 različite boje uokviruje ekskluzivnu unutrašnjost.

2022 Mercedes-AMG SL interijer_04

Avangardni dizajn sjedala novog modela Mercedes-AMG SL služi da se dodatno i na više sportski način razvije tipični Mercedesov dizajn oblikovanih sjedala. To omogućuje da se sjedala čine lakša i manjeg volumena. Nasloni za glavu integrirani su u naslone sjedala i time doprinose sportskim proporcijama sjedala. Odlična ergonomija i razni uzorci progresivnih šavova i dodataka kompletiraju simbiozu visoke tehnologije, performansi i luksuza.  

Ključne riječi:
Cabrio Kabriolet Mercedes-AMG roadster SL
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 14. travanj 1927.

4-14-1927 Proizveden prvi Volvo

Proizveden prvi Volvo

Na današnji dan 1927. godine u Goteborgu, Švedska, proizveden je prvi serijski Volvo, popularno zvan 'Jakob'. Volvo je nastao suradnjom Assara Gabrielssona i Gustafa Larsona.

vs

.::.