Vidiauto Novosti Najave Predstavljen je Mercedes EQG koncept

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 09.09.2021. 06:34

Kultna G-klasa i s pogonom na struju: Mercedes EQG koncept

Predstavljen je Mercedes EQG koncept

I legendarna G-klasa će dobiti svoju električnu inačicu u sljedećih nekoliko godina, a odlikuje se retro izgledom originala, s tek manjim promjenama u dizajnu, a tehničke informacije su u potpunosti nepoznate.

Prelazak na struju je neizbježan, kažu iz Mercedesa, pa su već počeli pripremati i električnu izvedbu G-klase, koja je promovirana kao koncept na IAA sajmu, a koji će na tržište stići 2024. ili 2025. godine. Električna je izvedba postavljena na istu platformu kao i aktualni model, a i sam dizajn je ostao gotovo identičan.

Mercedes EQG koncept_02

Kutijasta karoserija, izbočeni blatobrani i ručke za otvaranje vratiju standardno će dolaziti i na električnoj izvedbi, a tu su i okrugla prednja svjetla i pokazivači smjera na blatobranima, a s ostalim EQ modelima dijeli masku motora koja svijetli.

Mercedes EQG koncept

Tu su i nešto drugačiji branici, a koncept se kotrlja na 22-inčnim aluminijskim naplatcima, a serijska bi se izvedba trebala od koncepta razlikovati tek u detaljima. A prava je šteta što iz Mercedesa nisu objavili nikakve tehničke informacije.

Mercedes EQG koncept_01

Tako moramo nagađati kako će svaka izvedba modela EQG imati pogon na sve kotače, a prema nekim neprovjerenim informacijama postojat će dvije izvedbe – EQG 560 i EQG 580, no bez informacija o snazi motora ili kapacitetu i autonomiji baterije.

Mercedes EQG koncept_04

Unutrašnjost će krasiti detalji koje znamo iz ostalih EQ modela, a sada nam samo preostaje čekanje do predstavljanja novog modela, a bit će zanimljivo vidjeti koliko su kupci ovog modela spremni prijeći na struju.

Ključne riječi:
električni automobil EQG G-klasa koncept Mercedes
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 23. lipanj 1996.

Zanardijeva prva CART pobjeda

Alessandro Zanardi, bivši vozač Formule 1, osvojio je na današnji dan 1996. godine svoju prvu CART IndyCar utrku u Portlandu, Oregon, u bolidu Reynard-Honde.

vs

.::.