Vidiauto Novosti Najave Jeep je najavio prvi električni model

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 12.09.2022. 04:13

Avenger će biti prvi potpuno električni Jeep u Europi

Jeep je najavio prvi električni model

Već sljedeće godine na europsko tržište stiže prvi električni Jeep, a riječ je o potpuno novom modelu Avenger, koji će biti pozicioniran ispod modela Renegade.

Jeep ima velike planove elektrifikacije, pa će već do kraja ove godine svi modeli u ponudi imati i elektrificirane, odnosno hibridne izvedbe, a već sljedeće godine nam stiže i prvi potpuno električni Jeep – Avenger. No on je tek prvi model, a do 2025. godine će ih biti predstavljeno ukupno četiri. Osim toga, do 2030. godine, na europskom tržištu će svi modeli biti isključivo električni!

2023 Jeep Avenger_01

Avenger je potpuno novi model, a bit će pozicioniran ispod modela Renegade, no nudit će mnogo prostora za putnike i prtljagu. Najavljena je i moderna i tehnološki napredna unutrašnjost, što znači da će vjerojatno biti dizajnirana u novom stilu.

2023 Jeep Avenger_04

Što se tiče dizajna, Avenger je tipičan Jeep s karakterističnom maskom motora i glavnim dizajnerskim linijama, dok stražnji kraj neodoljivo podsjeća na veći Compass. No Jeep je bio štur s informacijama, pa nikakvih tehničkih detalja nemamo,, osim kako je ciljani doseg s jednim punjenjem oko 400 km.

2023 Jeep Avenger_03

Znamo i kako će se proizvoditi u Poljskoj, a premijera, kada će se znati i sve tehničke informacije, ja zakazana za 17. listopada, na novinarski dan predstojećeg Pariškog auto salona.

2023 Jeep Avenger_02
Ključne riječi:
Avenger električni SUV EV Jeep SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 11. svibanj 1946.

5-11-1946 Ferrarijeva prva utrka

Ferrarijeva prva utrka

Ferrari je na današnji dan 1946. godine po prvi put samostalno nastupio u automobilskoj utrci koja je održana u Piacenzi, Italija. Nakon te prve legendarne utrke, Ferrari je postao najuspješniji proizvođač u automobilskim utrkama.

vs

.::.