Vidiauto Novosti Najave Ugljično neutralne Mazdine tvornice

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 07.06.2022. 04:10

Mazdine tvornice bit će ugljično neutralne do 2035. godine

Ugljično neutralne Mazdine tvornice

Očuvanje energije, obnovljivi izvori energije i korištenje ugljično neutralnih goriva bit će tri fokusna područja za postizanje ugljične neutralnosti do sredine sljedećeg desetljeća.

Mazda Motor Corporation objavila je svoju predanost da sve njene tvornice budu globalno ugljično neutralne do 2035. godine, podržavajući cilj da cijeli Mazdin opskrbni lanac postane ugljično neutralan do 2050. godine. Mazda smatra da je ključna odgovornost svih proizvođača automobila njihova uloga u suzbijanju globalnog zatopljenja smanjenjem emisije CO2 u svakom koraku proizvodnje vozila, uključujući proizvodnju, transport, korištenje vozila i recikliranje.

Plan za smanjenje emisije CO2

Kako bi postigla ugljičnu neutralnost u Mazdinim tvornicama diljem svijeta do 2035., Mazda će nastaviti blisko surađivati sa svojim partnerima te je fokusirana na tri područja: (1) očuvanje energije, (2) prelazak na obnovljive izvore energije, (3) uvođenje ugljično neutralnog goriva za interni prijevoz. Prvo područje usredotočeno je na napore za očuvanje energije tijekom procesa proizvodnje vozila, koji ispuštaju velike količine CO2. To uključuje smanjenje toplinske energije razvojem boja koje se stvrdnjavaju na nižim temperaturama i poboljšanje učinkovitosti pretvorbe energije optimizacijom tehnologije obrade.

mazda tvornica_02

Što se tiče drugog područja, tj. prelaska na obnovljive izvore energije, Mazda prepoznaje važnost ne samo poduzimanja koraka prema ugljičnoj neutralnosti tvrtke, već i doprinosa rastu lokalnog gospodarstva u kojemu se nalaze njezine tvornice. Mazda će proaktivno sudjelovati u naporima Pododbora za promicanje ugljično neutralne električne energije u regiji Chugoku, čiji je cilj proširiti ponudu i potražnju ugljično neutralne električne energije u cijeloj regiji. Mazda također razmatra različite oblike dekarbonizacije, kao što je proizvodnja električne energije uz niski sadržaj/bez ugljika u svojim postrojenjima i nabava električne energije od dobavljača koji koriste obnovljive izvore energije.

mazda tvornica_01

Za uvođenje ugljično neutralnih goriva, što je treće područje, aktivnosti uključuju Mazdine napore prema korištenju ugljično neutralnog goriva za interni prijevoz u suradnji s Hirošimskim Vijećem za suradnju automobilske industrije, akademske zajednice i vlade, koje promiče praktičnu upotrebu biogoriva nove generacije. Iskoristit će se inicijative koje se provode u Japanu i koristiti ih kao osnovu za implementaciju optimalnog pristupa za svako postrojenje izvan Japana. Kroz ove napore, Mazda će nastaviti činiti stabilne korake prema većem izazovu stvaranja ugljično neutralnog cjelokupnog lanca opskrbe do 2050. godine.

Ključne riječi:
CO2 Mazda tvornica
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 24. lipanj 1900.

Promet u nacionalnom parku Yosemite

Oliver Lippincott na današnji je dan 1900. godine postao prva osoba koja je u nacionalni park Yosemite ušao motornim vozilom, točnije, tzv. Locomobilom.

vs

.::.