Vidiauto Novosti Najave Porsche je najavio potpuno novi Macan T

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.02.2022. 04:37

Nova izvedba Macana: Touring izvedba donosi manju težinu i 265 KS

Porsche je najavio potpuno novi Macan T

Novi Macan T je prvi Porsche s četvero vrata koji će nositi oznaku T, a koja označava Touring izvedbu, a smjestit će se između modela Macan i Macan S.

Porsche najavljuje novu izvedbu modela Maca, koji će u nastavku imati oznaku T, a koja označava Touring, i bit će prvi Porsche s četvero vrata koji će nositi ovu oznaku, koja je do sada bila rezervirana samo za modele 911 i 718. On će biti smješten između modela Macan i sportske izvedbe Macan S.

Porsche Macan T_01

Pokretat će ga turbo motor s četiri cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 195 kW/265 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (PDK). Za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 6,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ovog modela 232 km/h, a te karakteristike omogućuje i serijski Sport Chrono paket, a koji uključuje i Sport Response tipku na volanu.

Porsche Macan T_03

Porsche Macan T kombinira čelično vozno podvozje sa sustavom Porsche Active Suspension Management (PASM) i karoserijom koja je serijski spuštena za 15 milimetara, a ugrađeni su i krući stabilizatori na prednjoj osovini. Sustav Porsche Traction Management (PTM) također je prilagođen aktivnom odzivu modela Macan T i konstruiran je s posebnim opterećenjem na stražnjem dijelu. Opcionalno je dostupan adaptivni zračni ovjes sa sustavom PASM te spuštanje karoserije za dodatnih 10 milimetara, što je novost za Macan modele s četiri cilindra. Također dostupni Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) isto je prilagođen s obzirom na dinamične karakteristike varijante T te dodatno zaoštrava dinamiku vožnje.

Porsche Macan T_04

Ovaj model se razlikuje od ostali i po elementima na karoseriji koji su pobojani u ahat sivu metalik boju, a serijski su završetci ispušnih cijevi pobojani u crnu boju, kao i letvice bočnih prozora. Tu su i posebni 20-inčni aluminijski naplatci, a kupci mogu birati između 13 boja karoserije.

Porsche Macan T_02

U unutrašnjosti se pak mogu primijetiti sportska sjedala, koja su grijana i električno podesiva, te presvučena posebnim navlakama, a središnji dijelovi na prednjim sjedalima, kao i vanjskim dijelovima stražnjih sjedala imaju poseban Sport-Tex-Stripe uzorak. Tu je i multifunkcionalni GT sportski volan s grijanjem, a cijena ovog modela, koji se već može i naručiti, je 69.462 eura u Njemačkoj.

Ključne riječi:
Macan T Porsche SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam
Na dan: 5. srpanj 1933.

Začetak legende zvane Autobahn

Fritz Todt proglašen je ukazom Adolfa Hitlera glavnim inspektorom za njemačke ceste uz glavni zadatak da izgradi sustav autocesta. Do 1936. je izgrađeno oko 100.000 km autocesta čime je njemačka dobila najsuvremeniju cestovnu mrežu u svijetu.

vs