Vidiauto Novosti Najave Porsche je najavio potpuno novi Macan T

Autor: Igor Rudež Objavljeno: 21.02.2022. 04:37

Nova izvedba Macana: Touring izvedba donosi manju težinu i 265 KS

Porsche je najavio potpuno novi Macan T

Novi Macan T je prvi Porsche s četvero vrata koji će nositi oznaku T, a koja označava Touring izvedbu, a smjestit će se između modela Macan i Macan S.

Porsche najavljuje novu izvedbu modela Maca, koji će u nastavku imati oznaku T, a koja označava Touring, i bit će prvi Porsche s četvero vrata koji će nositi ovu oznaku, koja je do sada bila rezervirana samo za modele 911 i 718. On će biti smješten između modela Macan i sportske izvedbe Macan S.

Porsche Macan T_01

Pokretat će ga turbo motor s četiri cilindra koji razvija maksimalnu snagu od 195 kW/265 KS i nudi 400 Nm okretnog momenta. Motor je uparen sa 7-stupanjskim automatskim mjenjačem s dvije spojke (PDK). Za ubrzanje od 0 do 100 km/h mu treba 6,2 sekunde, dok je maksimalna brzina ovog modela 232 km/h, a te karakteristike omogućuje i serijski Sport Chrono paket, a koji uključuje i Sport Response tipku na volanu.

Porsche Macan T_03

Porsche Macan T kombinira čelično vozno podvozje sa sustavom Porsche Active Suspension Management (PASM) i karoserijom koja je serijski spuštena za 15 milimetara, a ugrađeni su i krući stabilizatori na prednjoj osovini. Sustav Porsche Traction Management (PTM) također je prilagođen aktivnom odzivu modela Macan T i konstruiran je s posebnim opterećenjem na stražnjem dijelu. Opcionalno je dostupan adaptivni zračni ovjes sa sustavom PASM te spuštanje karoserije za dodatnih 10 milimetara, što je novost za Macan modele s četiri cilindra. Također dostupni Porsche Torque Vectoring Plus (PTV Plus) isto je prilagođen s obzirom na dinamične karakteristike varijante T te dodatno zaoštrava dinamiku vožnje.

Porsche Macan T_04

Ovaj model se razlikuje od ostali i po elementima na karoseriji koji su pobojani u ahat sivu metalik boju, a serijski su završetci ispušnih cijevi pobojani u crnu boju, kao i letvice bočnih prozora. Tu su i posebni 20-inčni aluminijski naplatci, a kupci mogu birati između 13 boja karoserije.

Porsche Macan T_02

U unutrašnjosti se pak mogu primijetiti sportska sjedala, koja su grijana i električno podesiva, te presvučena posebnim navlakama, a središnji dijelovi na prednjim sjedalima, kao i vanjskim dijelovima stražnjih sjedala imaju poseban Sport-Tex-Stripe uzorak. Tu je i multifunkcionalni GT sportski volan s grijanjem, a cijena ovog modela, koji se već može i naručiti, je 69.462 eura u Njemačkoj.

Ključne riječi:
Macan T Porsche SUV
Vezani sadržaji
Komentari

Učitavam komentare ...

Učitavam


Na dan: 25. srpanj 1945.

7-25-1945 Kaiser Frazer

Kaiser Frazer

Henry Kaiser i Joseph Frazer osnovali su tvrtku za proizvodnju automobila. Već u prvoj godini proizvedeno je 11.000 automobila, a godinu dana kasnije 100.000. Radi nedostatka sredstava novi se modeli nisu razvijali tako da je tvrtka 1953. prodana. Na fotografiji se nalazi Kaiser Virginian iz 1949.

vs

.::.